Detta typsnitt har ett högt igenkänningsvärde bland generationer av Nintendospelare. Deras uppmärksamhet är alltså garanterad – och för de äldre är det en behaglig känsla av nostalgi.
Han är definitivt den mest kända rörmokaren i världen: Mario med mustasch, gummikläder och keps. Sedan 1983 har den italienska rörmokaren figurerat i sin egen Nintendo-videospelsserie. Och han har varit så framgångsrik att han så att säga har fungerat som Nintendos ”ansikte”. Under tiden känner även många icke-spelare till honom. Det är därför den (före detta) Super Mario-tecknaren också har uppnått viss berömmelse.

Om du vill använda det här teckensnittet har du två alternativ: antingen hämtar du det som ett teckensnitt eller så skapar du enskilda ord eller textstycken i en generator.

Tip: Vi har kontrollerat alla typsnitt för kommersiell användbarhet, men kan inte ge några garantier. Kontrollera därför respektive teckensnittslicens som tillhandahålls eller informationen på respektive nedladdningsplattform (se även Kommersiell användning: du bör vara uppmärksam på detta med innehåll från nätet).

Super Mario-teckensnitt att ladda ner

För längre texter eller om du vill använda teckensnittet oftare är det värt att ladda ner. De kostnadsfria teckensnitten är baserade på det välkända teckensnittet på förpackningarna till Super Mario-spelen för Nintendo 64.

Super Mario 256

Observera licensvillkoren och kontakta eventuellt leverantören före kommersiell användning.

Till teckensnittet

 

Super Mario FontChlorinap

Det här teckensnittet har ett annat namn, men det liknar också Super Mario-teckensnittet.

Till teckensnittet

För fler typsnitt i denna stil, se Comic Fonts for Free Download och Graffiti Font: Hip-Hop Fonts för gratis nedladdning.

Super Mario Font från generatorn

Om du bara behöver ett enda ord eller korta texter i Super Mario-utstyrsel är en generator allt du behöver. Du kan välja mellan Fontmeme och Fontgenerator.eu.

Skärmdump av Fontmeme[/bildtext]

Förutom teckensnittsstorlek kan du också välja färg och effekter i generatorerna. Detta gör att dina Super Mario-stiliserade slagord kommer att stå ut på ett bra sätt.

Bildkällor: Källor: Thanaphat Kingkaew, Ibbleart Via Shutterstock

Skärmdump från Fontmeme