Hur man skriver med fjäderpenna: Cursive fonts för speciella tillfällen

Oavsett om det är ett festtal inför ett stort jubileum eller stilfulla inbjudningskort – cursive fonts lägger till en festlig accent och är för tillfället i mode. Med vårt urval av teckensnitt nedan visar vi hela sortimentet av kursiva teckensnitt. Och det bästa med dem: De installeras gratis och snabbt.

Vilket teckensnitt till bröllop? Tio gratis fonter för inbjudningar, menyer mm.

Innan ja-ordet sägs högt framför vittnen, tillkommer några förberedelser för framtida brudpar och deras giftermålsplanerare: För utformning av individuella bröllopstidningar, meny- eller inbjudningskort har vi nu sammanställt tio estetiska typsnitt.

Color Fonts: Hur du använder färgstarka teckensnitt

En teckensnittsrevolution är på väg: Nya färgteckensnitt kan innehålla flera färger, nyanser, texturer, blandningar och transparenser. Dessa teckensnitt imponerar och erbjuder utökade kreativa möjligheter.

Skapa sepia-effekter i Photoshop – Basics Tutorial

Låt dina bilder åldras charmigt och bearbeta dem med den mest kända retro-effekten: sepia-effekten. Denna Basics Tutorial visar de få steg som behövs i Adobe Photoshop och vilka värden som ger dig ett naturligt resultat när du bearbetar med Duplex-färgläge.

Skapa svartvita-effekter i Photoshop – Basics Tutorial

Svartvita bilder måste vara uttrycksfulla och kontrastrika, så att deras effekt kan blomma upp. I denna Tutorial visar vi dig hur du använder kanalberäkning för att skapa ett verkningsfullt svartvitt foto med bara några få klick. Dessutom jämför vi resultaten av kanalberäkningen och en enkel konvertering till gråskala. Eftersom de små skillnaderna och vissa åtgärder gör denna effekt väsentligt annorlunda. 

Skapa Lens-Flare-effekt – Photoshop Basics Tutorial

Vid fotografering mot ljuskällan måste vissa omständigheter beaktas. Du kan ändå fånga en ljus solig dag med kameran och till och med under bearbetningen förbättra den med bländningsfläck- eller Lens Flare-effekten. Denna Basic Tutorial visar hur du ger dina bilder en intensiv strålning med Lens Flare-effekten.

Bearbeta bilder online och gratis: Ändra tillskärning och bildstorlek

Du behöver inte nödvändigtvis professionella verktyg för att bearbeta bilder rent och snabbt. Gratis och utan installation kan du använda följande webbprogram för att snabbt och rent beskära, förstora eller förminska bilder. Vi har testat online-bildbearbetningsprogram och jämfört resultaten samt deras kvalitet för dig. För tillfällig bearbetning har vi också upptäckt verktyg, som kommer att få dig dit med några få klick – även om du vill skära till något runt.

Trycka, falsa, häfta det händer i hallarna hos Onlineprinters – ett av de största onlinetryckerierna i Europa

Lär känna Europas största offset-tryckmaskinpark i 3-B-format! Dygnet runt kan kunderna beställa trycksaker online i våra 22 ländershops – 90 procent av dessa tryckprodukter kommer från vår egen produktion. Följ dina trycksaker som en fil via webben, på testbordet från våra medietekniker till leveransfärdigt paket.

De 10 + 1 bästa gratis bilddatabaserna

När grafiska designers och marknadsförare söker efter bilder för sina kreativa projekt, leder ofta deras första steg till kommersiella fotosamlingar som Getty Images, Shutterstock eller Fotolia. Där finns miljontals bilder att köpa. Det är mindre känt att det finns intressanta alternativ: Onlineplattformar, där du kan ladda ner bilder gratis.

Tryckförädling med silvertryck – så skapar du tryckdata på riktigt

Silverbokstäver på mörk bakgrund. Med en lätt vridning glimmar förädlingen och reflekterar ljuskällan, medan bokstäverna sticker ut något från tryckmaterialet på grund av tryckämnet och avbildar en relief. Sådana vykort, flyers eller visitkort sticker ut och uppmuntrar till inköp. I denna InDesign-Tutorial lär du dig att skapa tryckdata för dina egna vykort eller visitkort med silvertryck. Dessutom tillhandahåller vi våra provvykort som en designförlaga gratis.