De 10 + 1 bästa gratis bilddatabaserna

När grafiska designers och marknadsförare söker efter bilder för sina kreativa projekt, leder ofta deras första steg till kommersiella fotosamlingar som Getty Images, Shutterstock eller Fotolia. Där finns miljontals bilder att köpa. Det är mindre känt att det finns intressanta alternativ: Onlineplattformar, där du kan ladda ner bilder gratis.

Tryckförädling med silvertryck – så skapar du tryckdata på riktigt

Silverbokstäver på mörk bakgrund. Med en lätt vridning glimmar förädlingen och reflekterar ljuskällan, medan bokstäverna sticker ut något från tryckmaterialet på grund av tryckämnet och avbildar en relief. Sådana vykort, flyers eller visitkort sticker ut och uppmuntrar till inköp. I denna InDesign-Tutorial lär du dig att skapa tryckdata för dina egna vykort eller visitkort med silvertryck. Dessutom tillhandahåller vi våra provvykort som en designförlaga gratis.

Pop-up-tower: En reklampelare för 360°-kommunikation

Mässväggar, rollups, banderoller – det är klassiker bland mässystem. Som ett 360° medium och runtom mässystem erbjuder så kallade “pop-up tower” en välkommen omväxling. Vad denna 2 m höga annonspelare handlar om och vad som måste beaktas vid utformningen av detta mässystem, förklarar vi i denna Tutorial.

Neuromarketing: De 5 principerna för välsäljande flyers

När vi hör begreppet “neuromarketing”, tänker många troligen på trevlig doft i varuhus, speciell belysning i stormarknader och design, förutom karakteristiska ljud när en bildörr stängs. Neuromarketing står för målet att uppmuntra kunder att köpa. Kort sagt: Den som använder neuromarketing, vill sälja mer – och vem vill inte det?

Banderoll-produktion Från tryck till färdigt reklammedel

Det tillskärs, svetsas och öglor sätts fast. Banderoller hör till kategorin “Storformatstryck” och genomgår flera bearbetningssteg i produktionen. Följ rutten för vår exempelbanderoll genom dessa steg till färdig produkt.

Upprätta tryckdata Photoshop, Illustrator eller InDesign?

Program för kreativt arbete är som sandkorn på sandstranden. Oavsett bildmontering, logotypdesign eller tidskriftslayout: Programvaruföretaget Adobe erbjuder en mängd program som är inriktade på specifika användningsområden. I denna workshop kommer du att lära dig vilket program som är avsett för vilket syfte och varför.

CMYK-färger: Djupsvart, turkos, vinröd m.m..

Letar du efter CMYK-värden för färger som beige, turkos, vinröd, orange, citrongul, majgrön eller djupsvart? Tillsammans med våra tryckexperter har vi en omfattande lista över CMYK-färger i olika nyanser – från ljusröd och majgrön via citrongul till nattblå och chokladbrun.

InDesign-Tutorial: Lättviktsplatta med kontursnitt

Alla känner till dem: skyltarna framför ingången till varje företag. Små, medelstora, stora och i de flesta fall fyrkantiga! För dem som vill bryta ut ur denna monotona skyltskog, kan svaret vara “kontursnitt”. Eftersom en reklamskylt med konturskärning gör en helt individuell form till verklighet. I denna Workshop kommer du att lära dig hur du korrekt skapar tryckdata för en lättskumplatta med kontursnitt.

Tid för välskrivning: Gratis handstilsfonter för nedladdning

För posters, inbjudningar, gratulationskort, utskick och andra trycksaker: ”Handwriting-Fonts“ – är klassiska, personliga och sätter speciella accenter i enkel design. Med vårt urval av handstilsfonter är välskrivning tillgänglig gratis med några få klick: För design med iögonfallande potential!

InDesign: Infoga, formatera och hantera sidnummer – Basics Tutorial

Adobes InDesign-program är ett av de mest populära verktygen för sättning och bearbetning av layouts. Om du skapar sidnummer för kataloger eller tidskrifter i InDesign kan de ordnas och formateras på alla sidor med bara några klick. I vår InDesign Basics Tutorial visar vi dig, hur du använder dessa funktioner och vad du bör tänka på, när du skapar din tryckdata-fil.