Komprimera PDF – så sparar du lagringsutrymme

Om du vill använda en PDF-fil på skärmen eller ladda ner den till din webbplats, ska den vara så liten som möjligt. Vi visar dig olika sätt, hur du kan komprimera en högupplöst PDF-fil med Windows, för Mac och onlineverktyg.

Blindtext Lorem ipsum: Textgeneratorer och alternativ

0

Hur kan text simuleras utan riktigt innehåll? För många medieproffs är ”Lorem ipsum” det första valet. Men varifrån får du denna blindtext och vilka alternativ finns det?

Konvertera PDF till Word – med bara några få klick

Vill du redigera texterna i en PDF-fil, för att snabbt och enkelt infoga dem i ett nytt projekt? Vi visar dig, hur du använder Adobe Acrobat och gratis onlinetjänster för att konvertera en PDF-fil till Word.

Foga in uppräkningstecken i InDesign – Basics Tutorial

Hur förmedlar man i korta drag fördelarna med en produkt? Man delar in dem med uppräkningstecken. I InDesign kan du foga in uppräkningstecken med bara ett klick. Funktionerna är mycket mer omfattande än att bara sätta en Bulletpoint framför ett stycke.

Vilken bindning för vilken tryckprodukt? Bindningstyper i jämförelse

Utan limning, klistring eller andra former av bindning blir det inga broschyrer, inget block, ingen bok och ingen tidskrift av en bunt papper. Vi presenterar olika bindningstyper – från blocklimning till spiralbindning – och förklarar, hur du väljer en lämplig bindningstyp för din tryckprodukt.

Skifta färg i Photoshop – Basics Tutorial

En mycket populär funktion i Photoshop är möjligheten att anpassa färger med bara några få klick enligt dina egna idéer eller till och med byta ut dem helt. I många fall ska emellertid ett specifikt område i bilden friläggas för detta ändamål. I denna Tutorial visar vi dig tre sätt, hur du kan skifta färg utan att behöva frilägga först.

Verktyg och tricks: Bearbeta PDF

Det ursprungliga kravet på en fil i PDF-format var bland annat att en PDF-fil inte kan ändras. Detta gjorde det möjligt för grafiska formgivare, att vara säkra på att inga teckensnitt eller bilder förloras, när PDF skickas vidare till tryckeriet och ingen kunde korrigera in fel i en påstådd bra avsikt. Kravet finns kvar, men möjligheterna att redigera en PDF har dock tillkommit.