Beskära PDF – det fungerar snabbt och utan Cloud-abonnemang

Du behöver i din PDF en sida i ett annat slutformat? Eller du skulle vilja ta bort den vita randen på din PDF-sida? Kanske innehåller också alla sidor i din PDF beskärningsmärken, som du vill ta bort? Genom att beskära en PDF eller enskilda sidor i filen, ändras eller förminskas det slutliga formatet.

Photoshop: Skalning med det praktiska verktyget ”Innehållsbaserad skalning”

För ett projekt måste du omvandla en bild i stående format till liggande format – helst utan att beskära eller snedvrida motivet. Photoshop skalar dina bilder snabbt och enkelt utan förlust av bildinnehåll med hjälp av verktyget ”Innehållsbaserad skalning” Vi visar dig hur du ändrar dina bilder till ett nytt format med bara några steg.

Gott att bita i: Gratis menyteckensnitt

Ögat äter som du vet – och det börjar med menyn. Ju mer tilltalande menydesignen är, desto mer stimulerar det aptiten. Vi har valt gratis menyteckensnitt, vilka understödjer denna effekt.

Skrivområde-snabbkurs: Så utformar du harmoniska layouts

Skrivområdet säkerställer en viss effekt av tryckt produkt eller layout på skärmen. I början av utformningen är det därför tillrådligt att ta itu med skrivområdet. Nedan förklarar vi möjligheterna och ger gratis förlagor för nedladdning.

Sammanfoga PDF Så fungerar det, snabbt och gratis

Sammanfoga flera PDF-filer – Tyvärr misslyckas många Freeware-verktyg eftersom den nödvändiga funktionen ofta kräver en betald ”Pro” eller ”Premium” -version. Hur du sammanfogar PDF-dokument med och utan hjälpprogram, visar vår metodguide.

Beskära bilder i Photoshop – Basics Tutorial

När du vill redigera en bild i Photoshop, handlar det inte nödvändigtvis om att justera färger, retuschera bildområden eller lägga till text. Ibland behöver en bild bara beskäras för att passa. Här är friläggningsverktyget ett användbart och enkelt sätt att beskära bilder i Photoshop – enligt dina specifikationer eller dina egna data. I följande Tutorial visar vi hur du omvandlar dina bilder till rätt format på nolltid.

Teckensnitt för affischer, som sticker i ögonen

Framför allt bör teckensnitt för posters och meddelanden i storformat vara slående. Idealiskt är det, om de även är läsbara på större avstånd, läsbara så att så många som möjligt blir medvetna om innehållet. Vilka fonter som passar för detta och dessutom kan användas gratis, kan du läsa om här.

Skapa rörliga bilder och annonsera framgångsrikt med cinemagraphs

Vi är dedikerade till en bildtrend som vi tror snart kommer att blomstra igen: rörliga bilder, även kallade cinemagraphs. Dessa bilder har en äkta wow-effekt. Med de rätta handgreppen väcker du bilder till nytt liv utan att betala mycket för dem. Hur du tar med rörelse i bilder och vilka reklamkanaler du kan använda optimalt, får du veta här:

Praktiska appar för fotografer: från motiv till smart retuschering

Erbjudandet i butikerna hos Apple och Google inom fotografering och bildbehandling är mycket stort. Det finns många praktiska appar för fotografer som hjälper till att förbereda sig för en tagning, ge tips och inspiration och stödja fotografer under hela fotograferingen. Tack vare smarta bildbearbetningsappar, kan även ett misslyckat foto till slut omvandlas till en acceptabel bild.

Jubileumssamtal med Walter Meyer

Walter Meyer, grundare av Onlineprinters, är egentligen inte längre tillgänglig för några medieintervjuer. Han har dock gjort ett undantag angående en intervju inför vårt företags 15-årsjubileum. Han berättar hur han steg för steg byggt upp företaget, som idag är ett av de 3 största onlinetryckerierna i Europa, med 200 miljoner euro i försäljning och som levererat trycksaker till över en miljon kunder.