InDesign: Infoga, formatera och hantera sidnummer – Basics Tutorial

Adobes InDesign-program är ett av de mest populära verktygen för sättning och bearbetning av layouts. Om du skapar sidnummer för kataloger eller tidskrifter i InDesign kan de ordnas och formateras på alla sidor med bara några klick. I vår InDesign Basics Tutorial visar vi dig, hur du använder dessa funktioner och vad du bör tänka på, när du skapar din tryckdata-fil.

Frilägga hår – Photoshop Basics Tutorial

Att frilägga flygande lockar eller fluffig hårprakt i Photoshop, kräver många gånger mycket tålamod och rätt val av friläggningsteknik beroende på objekt, bildupplösning och färgkontraster. I denna Tutorial visar vi dig ett rent och effektivt sätt att frilägga hår i Photoshop, via färgkanalen. Dessutom illustrerar vi vilka kriterier en bild ska uppfylla, så att du inte behöver fastställa efter flera timmars arbete, att det inte lönar sig med någon friläggning.

Skapa vinjett i Photoshop – Photoshop Basics Tutorial

Det som ofta kallas objektivfel på många fotografier, kan skapas konstgjort i bildbearbetningsprogram och avsiktligen ge bilden en helt ny effekt: vinjetten. De mörkare kanterna på bilden väcker ofta en nostalgisk känsla när den ses, vilket påminner om gamla originalinspelningar från tidigare tider. I denna Tutorial visar vi, hur du snabbt och enkelt skapar en vinjett i Photoshop och vilka effekter du kan skapa med den.

InDesign-tutorial: Sexsidiga foldrar i A 65

Foldrar finns i många varianter, former och format. De är bäst lämpade för att ge så tydlig och ordnad information som möjligt. I denna Tutorial rör det sig om en flyer i stående format med en design i liggande format. Hur man genomför det och vad man ska lägga märke till.

Banderoll-design för AHOJ! Souvenirtillverkning

PVC-banderoller är ett underbart medium för att uppseendeväckande presentera ditt eget varumärke. I mässhallar, på byggnadsstängsel eller vid sportevenemang blir klassikerna snabbt en blickfångare. Vi har nyligen erbjudit våra Facebook-fans möjligheten att själva se reklammediernas kvaliteter. På vår banderoll-tävling, kom på slutet AHOJ! Souvenirtillverkning från Berlin via en professionellt utformad banderoll och motsvarande tryck. Vi tog tillfället i akt och gjorde en Tutorial under utformningen!

Logo-design: Skapa enkelt en logo

En logotyp är mycket viktig, eftersom den presenterar ett företag eller en specifik produkt. För att den ska bli perfekt, måste vissa saker beaktas vid utformningen.

Bädda in teckensnitt – med InDesign, Photoshop och Illustrator

Det finns teckensnitt som sandkorn på stranden. Om det är en systemfont som Arial, vilken som standard stöds på alla datorer, eller en av de populära teckensnittsfamiljerna som Helvetica. För att se exakt de teckensnitt i tryckdata-anläggningen som du har bestämt för den senare tryckprodukten, måste du bädda in teckensnitten. Hur man gör det och varför inbäddning av teckensnitt är så viktigt, förklaras i denna Tutorial.

Skapa, ladda och tillämpa Photoshop-åtgärder

Låter det här bekant? Vill du förbättra dina bilder visuellt och därför göra samma bearbetningssteg om och om igen? Photoshop-åtgärder gör det för dig med ett klick! Detta gör det möjligt för Photoshop att skapa eller installera automatiska bildbearbetningsförlopp. I vår Tutorial vill vi visa dig vad Photoshop-åtgärderna kan göra och hur du optimalt använder verktyget.

Photoshop-tutorial: Google Nik Collection

Det kostnadsfria tillhandahållandet av Google Nik-samlingen orsakade ganska mycket upprördhet i mars 2016! Google lovar användare av denna Adobe-plug-in för Photoshop, Lightroom och Aperture ” bilder som länge bara har funnits i din fantasi”. Med tre kraftfulla exempel presenterar vi dig detta kraftfulla verktyg.

Guldfärg in CMYK

Guld är inte bara som smycke en riktig blickfångare. Även i grafisk design används det ofta, när en design eller ett element ska vara särskilt exklusivt. I denna Tutorial lär du dig att använda processfärgerna cyan, magenta, yellow och key för att skapa en realistisk guldeffekt för ditt tryckprojekt utan att använda en specialfärg.