3D-teckensnitt för mer reklamverksamhet

Korta meddelanden är särskilt märkbara, när de består av tredimensionella bokstäver. Det enklaste sättet att sätta detta på papper, är att använda ett lämpligt 3D-teckensnitt. Med 3D-teckensnittgeneratorer och speciella plugins i vissa program kan du också själv vara kreativ. Hur det fungerar, har vi sammanställt här. Det finns också ett urval av gratis 3D-teckensnitt.

Kvalitetstrippel: Intervju med Thomas M. Schnitzler

Vad finns det ännu kvar av ”Svart magi“? Denna beskrivning av tryckning, som tekniskt lanserades av Johannes Gutenberg i mitten av 1400-talet, visar på ett tydligt sätt, att tryckarbetet inte är ett klassiskt hantverk utan en kulturell teknik. Men hur är det idag? Dagens tryckare styr högteknologiska offset- och digitala tryckmaskiner. De kallas mediateknologer och operatörer.

Så hamnar din logotyp på kulspetspennor m.m.

Reklamartiklar finns idag på alla mässor och evenemang. En av de mest populära och mest användbara är kulspetspennan. Innan kulspetspennan kan tas med på mässan, ska dock några viktiga steg observeras vid utformningen. I denna Tutorial lär du dig hela arbetsflödet, från vektorisering av logotypen via val av specialfärger fram till placering av logotypen.

Spegla bilder i Photoshop – Basics Tutorial

Skapa reflektioner, vända bildområden eller till och med påverka den övergripande bildstämningen – allt detta är möjligt när du speglar nivåer i Photoshop. En mycket användbar funktion, som du kan använda på olika sätt. I denna tutorial visar vi praktiska exempel på ”Spegla nivåer”.

Specialfärger totalt: Allt om Pantone & Co.

Specialfärger kan ge trycksaker det lilla extra – och vid enstaka tillfällen till och med hjälpa, att reducera tryckkostnaderna. Det viktigaste om dekorfärgerna i översikt.

Gamla teckensnitt för en viss sak

Gamla teckensnitt har sin egen charm och brukar utlösa omedelbara associationer, som kan användas för kommunikation och marknadsföring. Kom med på en liten tidsresa genom fonternas värld.

Skapa infographics: De mest omtyckta online-verktygen och marknadsplatserna

Vad måste en infografik ha, för att tydligt visualisera data? Vilket verktyg passar för vilka behov? Vi har tittat på möjligheterna och ger tips för att skapa infographics.

Photoshop ”Innehållsbaserad fyllning”: Vad verktyget kan efter uppdateringen

Tiderna med tråkig retuschering för att ta bort objekt från bilder, är över. I den nya Photoshop versionen CC 2019 utökades funktionen för innehållsbaserad fyllning med ett nytt arbetsområde. I denna tutorial får du veta, hur du eliminerar oönskade element från dina bilder.

Ren nostalgi: Gotisk skrift för gratis nedladdning

Ibland måste det vara lite gammaldags: på affischer för ett medeltida skådespel eller ett historiskt teaterstycke Uppmärksamhet garanteras åtminstone i alla fall. Vilka brutna teckensnitt ger inte bara en aha-effekt, men dessutom gratis, du kan se i vårt urval.

Beskära PDF – det fungerar snabbt och utan Cloud-abonnemang

Du behöver i din PDF en sida i ett annat slutformat? Eller du skulle vilja ta bort den vita randen på din PDF-sida? Kanske innehåller också alla sidor i din PDF beskärningsmärken, som du vill ta bort? Genom att beskära en PDF eller enskilda sidor i filen, ändras eller förminskas det slutliga formatet.