Gratis teckensnitt & fonter

Typo är allt. På jakt efter inspiration och nya trender presenterar vi regelbundet spännande projekt och tips om skriveffekter och layoututmaningar i InDesign m.m. Du kan också dra nytta av vår stadigt växande samling av teckensnitt för olika tillfällen.

Mest läst

Multiplikationstabellen för liten teckenstorlek

Online såväl som offline stöter man ofta på rekommendationer av den här typen: "Teckenstorlek: Minst 12 punkter". Men sådana uttalanden är värdelösa och vilseledande. Vad är då väsentligt?

3D-teckensnitt för mer reklamverksamhet

3D-teckensnitt säkerställer ökad uppmärksamhet. Vilka (gratis) alternativ det finns och hur du skapar 3D-teckensnitt själv, läser du här.

Gamla teckensnitt för en viss sak

Gör en liten tidsresa med oss! Gamla teckensnitt har sin egen charm och brukar utlösa omedelbara associationer, som kan användas för marknadsföring.

Gotisk skrift för gratis nedladdning

Ibland måste det vara lite gammaldags: på affischer för ett medeltida skådespel eller ett historiskt teaterstycke Vilka brutna teckensnitt ger inte bara en aha-effekt, men dessutom gratis, du kan se i vårt urval.

Teckenanvändning  | små tecken, stor effekt

Strängade bokstäver resulterar i ord, meningar, texter – bildar språk. Men inte bara deras innebörd är viktigt för tryckprodukter och reklamartiklar av något slag, utan utformningen av tecknen ger dessutom en viss effekt hos betraktaren. På affischer är till exempel läsbara stora bokstäver en perfekt blickfångare, som kan ensamma representera en design. För kontinuerliga texter använder man gärna teckensnitt med serifs, där fötterna tjänar som orienteringspunkter för läsaren.

Samling | inspirerande teckensnitt

Koordinering av teckensnitt och design är en uppgift som grafiska konstnärer, designers och företagare ständigt möter. Sökning efter ett lämpligt teckensnitt i nätverket kan ta längre tid – särskilt om budgeten är begränsad. För inspiration och för att ge dig mer tid för din kreativitet, sammanställer vi regelbundet färgglada samlingar av teckensnitt för gratis nedladdning och aktivering av kommersiell användning. Bläddra i vår samling och upptäck gratis teckensnitt för olika tillfällen: Förutom äkta allroundare, som nästan alltid passar in, hittar du också vackra teckensnitt för bröllopsinbjudningar, lekfulla och spöklika teckensnitt för Halloween- och karnevalsevenemang eller festliga teckensnitt för julkuponger.

Sett utanför tallrikskanten: Omtyckta marknadsföring och insiktsartiklar