Det tillskärs, svetsas och öglor sätts fast. Banderoller hör till kategorin ”Storformatstryck” och genomgår flera bearbetningssteg i produktionen. Följ rutten för vår exempelbanderoll genom dessa steg till färdig produkt.

I tutorial Banderolldesign för AHOJ! I Souvenirtillverkning har vi förklarat hur designprocessen för en reklambanderoll fungerar: Från kundens briefing till designidén och utformningen av banderollen i InDesign för export av färdiga tryckdata. I detta bidrag tar vi dig direkt till de fyra stegen och visar med tre små videon hur tillverkningen av banderoller går till.

Steg 1: Trycket

Tryckämnet PVC sträcker sig från en stor rulle till den digitala tryckpressen. Banderollen AHOJ! Souvenirtillverkningen trycks bit för bit tillsammans med andra tryckprodukter och rullas åter upp på en andra rulle.

Steg 2: Tillskärningen

Efter trycket placeras rullen på ett stort skärbord. Där skärs de enskilda tryckprodukterna till sitt slutliga format. Maskinens skärarm är datorstyrd och får sålunda den exakta informationen hur banderollen ska skäras.

Steg 3: Svetsning av sömmen

För att sy banderollen är kanten vikt och fixerad vid hög temperatur. Detta extra bearbetningssteg utförs på alla fyra sidor av banderollen.

Steg 4: Fastsättning av öglor

I ett sista steg får banderollen öglor. De tolv genomskinliga plastöglorna sätts fast efter varandra och hjälper till att enkelt och säkert fästa banderollen på ett staket eller en byggnadsställning.

banner-production-finished-advertising-banner

Nu är produktionen färdig och banderollen kan packas och skickas till Berlin, där den kommer att skickas av AHOJ! Souvenirtillverkningen kan redan vara ivrigt efterlängtad. Vi önskar dig mycket nöje med det!