Script Fonts har inte bara varit en populär stilistisk design sedan tidigare. Vissa skrivteckensnitt är baserade på kalligrafi, andra på en individuell handskrift. I alla fall visar många av dem upp en omisskännlig särart och kan därför ge din design en personlig och individuell prägel. Vi presenterar tio fina Script Fonts från Google, som du kan ladda ned och använda gratis.

1. Handskriften Delius

Delius från Natalia Raices är en skrivstil som är baserad på en manuskriptstil. Den står ganska upprätt, har ett tydligt typsnitt och relativt stora mellanlängder, vilket säkerställer god läsbarhet även i mindre storlekar. För övrigt har Delius även en syster med namnet Delius Swash Caps, där stora bokstäver är mer lekfulla.

Till fonten

2. Den klassiska Fredericka the Great

Formerna i Fredericka the Great är baserade på ett klassiskt serif-teckensnitt; på grund av dess avsiktligt felaktiga linjer och framför allt genom sin manuellt förefallande skuggstreckning förvärvar den sin skisskaraktär. Så har designern Tart Workshop skapat en intressant blandning av klassiker jämte elegans och kreativitet.

Till fonten

3. Den coola Leckerli One

Gesine Todt har med sin Leckerli One skapat ett coolt teckensnitt, vilket är lättläst trots sin tjocka linjebredd. Den har en något oregelbunden penselkaraktär och lägger stor vikt vid bågarna.

Till fonten

4. Rochester från Art-Deco-tiden

Designer Rochester har låtit sig inspireras av tidsåldern Art Deco – resultatet är ett ganska upprättstående teckensnitt med förnäm elegans, som kastar dig in i en svunnen tid.

Till fonten

5. Dödläge med fjäderdragskarraktär

Stalemate av Jim Lyles är ett kursivt teckensnitt med fjäderpenndragskarraktär. Mellanlängderna hålls relativt korta i förhållande till versalerna, som förutom de ibland mycket känsliga linjerna och kurvorna inte gör läsningen med små teckensnitt särskilt enkel. Som ett distinkt teckensnitt eller som ett dekorativt element i stora storlekar ser Stalemate emellertid bra ut med sin vintage-stil.

Till fonten

6. Det stabila penselteckensnittet Yellowtail

Yellowtail är ett ganska kraftigt teckensnitt, såsom det bör vara för en stabil penselskrift. Ett litet ”e” ser lite konstigt ut i det annars harmoniska teckensnittet, men om du blir vän med skriften och inte tycker att det är tröttsamt att av och till manuellt korrigera ett visst teckenavstånd, har du gjort ett bra kap med Yellowtail.

Till fonten

7. Det livliga Dancing Script

Dancing Script är ett av få teckensnitt som finns i två stilar, nämligen en normal och en Bold-variant. Dess namn kommer säkerligen från det faktum, att det inte finns någon enhetlig baslinje – versaler sträcker sig något nedåt och små bokstäver “dansar” något på baslinjen. Dessutom skiljer sig de små bokstäverna fortfarande något i höjd på medellängderna – precis tillräckligt för att skapa ett mycket livligt utseende, men inte så starkt, att det skulle orsaka för mycket oro.

Till fonten

8. Alex Brush från 50-talet

Alex Brush har varit ganska länge i omlopp och inte utan anledning. Med sin tendens till lekfulla detaljer har skriften särskilt vackra versaler, som emellertid är lättlästa när som helst och även i små storlekar. Det är ett mångsidigt, djärvt teckensnitt med ett brett spektrum av användningsområden.

Till fonten

9. Lite klottrig – Cedarville Cursive

Cedarville Cursive av Kimberly Geswein är en ganska rastlös handskrift, som har ett något ojämn utseende på grund av dess kanter och ojämna kurvor. Huruvida skriften kan visa upp dess individuella charm, beror starkt på vilka bokstäver som används. Vissa stora bokstäver passar inte harmoniskt in i typsnittet, inte ens med god övertalning; andra å andra sidan gör ett gott intryck och är lättlästa i den aktuella texten.

Script font Cedarville Cursive

Till fonten

10. Clicker

Clicker har en elegant ritpennskaraktär med bara en mindre föränderlig linjetjocklek. Den fjädrar elegant och lätt på skrivlinjen och har en förnäm återhållsamhet på grund av dess tunna streck – ett bra val för elegant design med en individuell touch.

Script Font Clicker Script

Till fonten

Bildkällor:

Pixabay & Screenshots från fonts.google.com