Erbjudandet i butikerna hos Apple och Google inom fotografering och bildbehandling är mycket stort. Det finns många praktiska appar för fotografer som hjälper till att förbereda sig för en tagning, ge tips och inspiration och stödja fotografer under hela fotograferingen. Tack vare smarta bildbearbetningsappar, kan även ett misslyckat foto till slut omvandlas till en acceptabel bild.

För en bättre orientering, följer här är en översikt över de appar som omfattas av denna artikel.

Appar för fotografering i översikt

Appar för motivplanering:
Sun Surveyor Lite
SkyView Lite
Long Exposure Calculator
Rolleimoments
PhotoBuddy

Appar under fotograferingen:
Camera and DSLR apps by Canon, Nikon, Sony & Co.

Appar för efterbearbetning:
Snapseed
Fotor
Pixlr
Photodirector
AirBrush

I app-djungeln finns för amatör och professionella fotografer många bildbearbetningsappar mm. Så många smarta hjälpare kan avsevärt underlätta den dagliga fotografivardagen redan i förväg.

Erbjudandet på Google Play eller i App Store är omfattande och tillfredställer nästan varje önskemål och varje målgrupp – oavsett om det är frågan om en smartphone-fotograf, ambitiös amatörfotograf eller fotoentusiast.

Tänk därför på till vilket syfte du behöver en app och vilka funktioner som är viktiga för dig. Vill du använda appen för att planera ditt nästa solnedgångsmotiv eller letar du efter bildbearbetning? Eller värderar du det faktum, att dina kamerabilder kan användas direkt när du är på väg, för att skicka dem till populära sociala medier som Instagram?

Naturligtvis kommer också ”prisfrågan” – gratis eller kostnadspliktigt? Det finns gratis appar för fotografer och de som du kan ladda ner gratis, men som finansieras genom reklam eller köp i appen för avancerade funktioner eller filter. Betalda appar, som kan vara tillgängliga för några få euro brukar erbjuda fler funktioner, stör inte med konstant reklam och övertygar genom stöd och aktualitet.

Vårt tips för obeslutsamma: Tänk på vad du exakt behöver och gör en liten lista. Tänk då på följande:

• Till vad vill jag använda appen: Planering, snabb tillgänglighet eller bildbehandling?
• Använder jag appen ofta?
• Vilka funktioner är viktiga för mig?
• Vill jag ha en app som täcker många funktioner? Eller en ”specialist”?
• Vilket operativsystem har jag – iOS eller Android?
• Uppskattar jag service och regelbundna uppdateringar?
• Vill jag ha en app som täcker många eller enskilda specialfunktioner?
• Betald eller gratis?

Appar för motivplanering: perfekt förberedelse för fotografering

Om du redan har ett visst motiv i åtanke – vare sig det är en planerad fotografering, en fototur eller din nästa semester – kan appar hjälpa dig med förberedelserna och den detaljerade planeringen. Detta sparar tid, kanske till och med irritation och kan berika varje fotografs vardag, oavsett om du är professionell eller amatör. Oavsett om det gäller människor, arkitektur eller landskapsfotografering – butikerna har något för alla behov och önskemål.

Planering är allt! Åtminstone om du har ett visst motiv i åtanke eller bara stannar på ett ställe för en kort tid. Då lönar det sig att använda appar som kan förutsäga solens och månens gång, liksom små tekniska hjälpare som beräknar avstånd eller exponeringstider.

I sociala nätverk kan du alltid inkamma poäng med vackra solnedgångar och nya soluppgångar – under hashtag #sunsetlovers kan du för närvarande (augusti 2018) hitta mer än 4,6 miljoner bilder.

TOPP 5 – användbara appar för motivplanering

• Sun Surveyor Lite – med denna app kan du planera dina solfotografier
• 
SkyView Lite – visualiserar konstellationer med ökad realitet
• 
Long Exposure Calculator – reducerat till väsentliga saker
• 
Rolleimoments – ”4 i 1“-verktyget för mångsidig användning
• 
PhotoBuddy – omfattande funktioner för lite pengar

För soldyrkare: Sun Surveyor Lite

Om du inte är fan av dessa vardagliga men unika motiv, kommer du inte att sakna en app som Sun Surveyor Lite. Denna app hjälper dig att exakt planera nästa solfotografi på din plats. Sun Surveyor visualiserar solens omlopp exakt på minuten. Tack vare den integrerade 3D-kompassen visar appen även var solen går upp och ned, hur högt den står och när gyllene eller blå timmar lockar för magiska fotografier. Hanteringen är intuitiv och ganska enkel. Sun Surveryor Lite är gratis och tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Du kan köpa fler funktioner för 8,49 (Android) eller 10,99 Euro (iOS) och uppgradera till Pro-versionen. Praktiskt: här kan du också välja platsen fritt. Dessutom bygger utvecklarna systemet på ”Augmented Reality” (AR) och detaljerad information för användaren. Med Live-bild i din kamera kan du se exakt hur solen och månen rör sig och se, om byggnader eller natur kommer att dölja solen. Dessutom kan du med positionssökningen planera den perfekta platsen för dina foton. Om du, som vi bara letar efter ett lämpligt solmotiv i närheten, så är Lite versionen tillräcklig.

sun-surveyor-lite
Är du på jakt efter det perfekta ljuset, hjälper Sun Surveyor. Det går snabbt och enkelt att bestämma vilken tid solen är där och till exempel, när det är värt att gå upp tidigt för den blå timmen.

till App Store

till Google Play Store

Nå stjärnorna med SkyView Lite

Om du föredrar att vända blicken efter objektivet in i natthimlen för att fånga Vintergatan, meteorregn eller fullmåne, behöver du en app som SkyView Lite (SkyView Free för Android). Denna är perfekt för alla stjärnskådare. SkyView ger information om solens och planeternas rörelse och visar deras exakta position på himlen. Dessutom visualiserar den fria appen många stjärnbilder, månpositioner och satelliter. Tack vare Augmented Reality (AR) -funktionen kan du enkelt upptäcka dessa himlakroppar – dag eller natt.

I Lite-versionen kan du se alla vanliga stjärnbilder och -konstellationer. För att aktivera ännu mer himmelska objekt och bakgrundsinformation behövs en uppdatering till Pro-versionen. Detta kostar för iOS-enheter 2,29 Euro och för Android 1,57 Euro. För en eller annan nattlig fototur är Lite-appen tillräcklig.

Men om du vill fokusera på stjärnfotografi, är detaljerad information och till och med en större app säkert mer användbar.

Skyview Lite
Vintergatan var är du? Med Augmented Reality kan användaren med SkyView Lite enkelt upptäcka himlakroppar. I Pro-versionen finns mer att se samt bakgrundsinformation.

till App Store

till Google Play Store

 

Gör det lätt att presentera Long Exposure Calculator

Älskare av långsiktig fotografering är beroende av små hjälpredor som appen Long Exposure Calculator. Med denna hjälpsamma app för fotografer kan du beräkna exponeringstiden för din kamera, när du använder ett grått filter. Enkel i design och enkel att använda, denna gratis app tjänar exakt sitt syfte och hjälper fotografer skapa motiv med dramatiska moln, suddiga vatten och försvinnande människor. Justera manuellt styrkan på ditt ND-filter och kamerans vanliga slutartid utan filter i appen och den informerar vad korrekt exponering med filter ska vara. Long Exposure Calculator är tillgänglig för både iOS och Android och kan användas gratis såväl med som utan reklamfilmer. Denna app är begränsad till det väsentliga och har mottagits väl utan en utarbetad design och onödiga funktioner.

Long Exposure Calculator
Sudda flytande vatten eller få människor att försvinna med ett gråfilter (även kallat ND eller neutralt täthetsfilter) som skruvas på objektivet. Detta möjliggör, att du kan förlänga exponeringstiden och enkelt förverkliga önskad effekt. Appen Long Exposure Calculator beräknar rätt exponeringstid för dig.

till App Store

till Google Play Store

 

Allroundappen för fotografering och fototurer – rolleimoments

Appen Rolleimoments täcker flera funktioner och är därför en oumbärlig följeslagare i vardagen för en fotograf som främst fotograferar utomhus. Den ”4 i 1”-prisade appen gör planeringen av din nästa fotografering enklare och kan idealiskt användas som en något annorlunda guide för fotoutflykter. Oavsett om du är i Berlin, London eller New York, visar appen ljusförhållanden och soluppgång eller solnedgång på vilken plats som helst. Du kan förhandsgranska dina platser i förväg och spara dem för senare användning.

Appen kan också användas som väderprognos. Den visar temperatur och molnighet i 24-timmars eller 14-dagars läge, liksom vindhastighet och riktning. Här kan du följa molnens väg och planera även denna aspekt för dina fotograferingar. Rolleimoments innehåller också en ND-kalkylator – även funktionerna i App Long Exposure Calculator. Appen är tillgänglig för gratis nedladdning från App Store och Play Store. Appen saknar helt reklam och det regelbundna uppdateringar finns tillgängliga. Dessutom erbjuder utvecklarna i företaget Rollei, en tillverkare av kameror och fotografiska tillbehör – ytterligare support och råd via menyalternativen.

Rolleimoments
Med Rolleimoments kan fotograferingar och fotoutflykter mycket väl planeras i förväg. Appen visar till exempel, när solen går ner eller hur länge den blå timmen pågår; Den har också en ND-miniräknare.

till App Store

till Google Play Store

 

Kort noterat: Vad är HDR?
hdr-aufnahme

För skarpa detaljer: HDR (High Dynamic Range)-bilder består av flera bilder – minst tre – med olika exponeringar, som sedan sammanfogas till en bild i efterbearbetningen. Som ett resultat kompenseras stora skillnader i ljusstyrka och bilden visas med jämnt ljus och rik i kontrast. Detaljer i ett motiv återges bättre.

 

PhotoBuddy – vän och hjälpreda för varje fotograf

PhotoBuddy annonseras som en ”digital assistent för fotografer” och lovar att omfattande hjälpa fotografen med många små verktyg vid planering av motiv. Och det är precis vad appen gör. Den gör att du snabbt och enkelt kan beräkna kamerans vanliga parametrar – till exempel exponeringsinställningar, skärpedjup eller objektivinställningar. PhotoBuddy ger rätt blixtinställningar och beräknar på begäran optimal brännvidd och exakt avstånd till objekt. HDR-fotografer får också information om de korrekta inställningarna för deras önskemotiv. Förutom dessa tekniska funktioner visar ”foto-vännen” också månfaserna och solens förlopp för vilken plats som helst. Appen anpassar sig till dig: Välj bara din kameramodell från en lista i förväg.

PhotoBuddy har mycket att erbjuda och är definitivt värt den lilla kostnaden på 2,29 euro speciellt för dem som vill ha ett verktyg som gör det möjligt att planera fotograferandet centralt. Den enda nackdelen – appen är endast tillgänglig för Apple-enheter.

Photobuddy
PhotoBuddy finns tyvärr bara för iPhone. Synd eftersom verktyget erbjuder många funktioner för små pengar – 2,29 euro i App Store – och är enkel att använda.

till App Store

 

Särskild höjdpunkt: Allroundappen Photopills för proffs

Visserligen, med 9,99 euro (Android) respektive 10,99 euro (iOS) är PhotoPills lite dyr, särskilt vid oregelbunden användning. Men investeringen lönar sig för flitiga användare och fotografer. Med denna appen får du ett centralt verktyg, som gör det möjligt att planera konkreta fotoidéer i förväg och i detalj. Som en allroundapp kombinerar PhotoPills många användbara funktioner som gör sol- och stjärnfotografi mycket enklare.

Enligt vår uppfattning, den största fördelen med appen ligger inom landskaps- och arkitektonisk fotografi: På så sätt kan du i förväg bestämma, om exempelvis en stor byggnad som Semperoperan i Dresden kan fotograferas med solnedgång. Även möjliga skuggor av byggnader, landmärken eller berg kan beräknas i förskott. Denna app är definitivt värd pengarna för professionella och i affärsomgivning.

photopillstill App Store

till Google Play Store

Tillverkar-appar: Full tillgång till dina kamerabilder på väg

Även i smartphone-tidsåldern finns det fortfarande goda skäl för digitalkameror av hög kvalitet. Framför allt gillar professionella fotografer, design- och teknikfans att använda ”rätt” kamera för att dra nytta av de detaljerade inställningsalternativen. Enda problemet: Du kan inte skicka eller bearbeta bilderna omedelbart. Men här kan en smartphone hjälpa till.

Kameratillverkare som Panasonic, Sony, Nikon, Canon & Co. erbjuder sedan flera år kameror som tack vare en inbyggd Wi-Fi-funktion kan överföra snabbt, enkelt och trådlöst till en smartphone eller iPad. Med tillverkarens ändamålsenliga app på mobilenheten kan fotograferna omedelbart få tillgång till de högupplösta bilderna – perfekt för alla som reser mycket. Så kan kamerabilderna också användas omgående för Instagram eller Facebook. Eftersom upplösningen i dessa bilder är mycket hög, kan de användas inte bara digitalt utan också för affischer eller andra (stora) trycksaker.


Tack vare kamerans app- och Wi-Fi-anslutning kan smarttelefonen även användas som fjärrkontroll för kamerastyrning. Detta gör att kamerans avtryckare kan manövreras på distans. Inte bara gruppfoton med fotografen, utan även långa exponeringar eller nattbilder lyckas utan extra utrustning och utan att kameran skakas genom att trycka på avtryckaren. Denna funktion är också perfekt för djurfotografering: Kameran kan placeras optimalt i förväg; Fotografen kan agera på ett säkert avstånd till ”modellen” i bakgrunden och även fotografera skygga djur. Ytterligare fördelar: Det finns inga störande kablar som för vanliga kamerafjärrkontroller och bildkvaliteten kan kontrolleras snabbt och enkelt.

Kameror med inbyggd WLAN-funktion är idealiska för dem som reser mycket. Med smarttelefonen kan du alltid komma åt kamerans foton och använda dem

Vårt tips: Justering av kamerans format i förväg – fotograferat i RAW- och jpg-format ökar användningsmöjligheterna för off- och online.

Viktigt: Om du använder din smartphone som fjärrkontroll eller fjärrutlösare för kamerakontroll, notera att WLAN-anslutningen också påverkar batteriets livslängd i mobiltelefonen. Förebygg och packa förutom stativ, minneskort och extra batteri för kameran, även en laddad Powerbank i din fotoväska!

 

Snabböversikt kameratillverkare:

Canon
Nikon
Olympus
Panasonic
Sony

 

Appar för efterbearbetning: Smart bildbearbetning när du är på väg

Ett är säkert: Nästan inget foto i den digitala tidsåldern klarar sig utan efterbehandling och därmed i sociala medier. Det är bra att fotografer på 2000-talet nu har ett praktiskt verktyg på sin smartphone, som med bildbearbetningen gör det snabbt och enkelt att ta bilder på språng. Så kan även en snabb ögonblicksbild bli BILDEN med något extra.

Naturligtvis kan bilder omgående redigeras med de förinstallerade apparna. Möjligheterna är dock relativt begränsade. Om du vill göra detaljerade anpassningar och finjusteringar av dina foton eller om du vill använda filter, ramar, överlagringar och effekter, är dessa standardinställningar inte tillräckliga. Jämfört med de omfångsrika erbjudandena av bildbearbetningsappar i Google Play och App Store räcker de inte. Om du vill ge dina bilder ett unikt utseende, hittar du många appar för fotografering och efterbehandling i butikerna. Genom att använda liknande filter och bearbetningslägen kan du utveckla din personliga stil och sticka ut från mängden. Idealiskt kommer detta att skapa ett verkligt igenkänningsvärde för ditt varumärke.

Vi har valt några höjdpunkter som vi tror erbjuder de flesta möjligheterna och som skapar nöje vid bildbearbetningen.

TOPP 5 – våra favoritappar för bildbearbetning

Snapseed – enkel användning med detaljerade inställningsmöjligheter
Fotor – bildbearbetning, inspiration och utmaning i ett
Pixlr – inspirerar kreativitet med olika överlagringar och ramar
PhotoDirector – för snygga bilder utan störande objekt
AirBrush – användbart verktyg för skönhetsretuschering

Snapseed – gör mer av varje ögonblicksbild

Snapseed är ett riktigt bra bildbearbetningsprogram för din byxficka – och gratis. Denna app har mycket att erbjuda och omvandlar nästan alla bilder till något speciellt på grund av dess mycket omfattande inställningsmöjligheter. Hanteringen är självförklarande och intuitiv. Ställ in intensiteten hos de enskilda parametrarna med ett fingertryck. Förutom de vanliga alternativen som ljusstyrka, kontrast och mättnad finns många filter, strukturer och ramar tillgängliga för individualisering. Även dubbelexponeringar och HDR-tagningar kan skapas med en knapptryckning.

Retrofans levereras kostnadsfritt med funktioner som ”Grainy Film” och ”Retrolux” och har ännu större utformningsfrihet. Med funktionen ”Reparera” kan störande objekt snabbt göras osynliga. Snapseed erbjuder ett ganska litet men fint urval av ramar och teckensnitt som kan läggas på bilderna. Collage och Colorkey-tagningar kan inte realiseras med denna app. Ändå: Vi älskar Snapseed och kan inte leva utan den. Detta praktiska verktyg är tillgängligt för Android och iOS-enheter gratis – inga annonser visas under användningen.

snapseed
Det kunde knappast vara enklare. Lätt att använda och ett stort antal inställningsparametrar gör fotoredigeringen med Snapseed mycket rolig. Använd bara Plus Bilder för att välja bilder från din smartphone och justera parametrarna med en fingerrörelse.

till App Store

till Google Play Store

 

Fotor – fotoeditor, som inspirerar och utmanar

Fotor är en fotoredigerare, som är tillgänglig som Lite-version gratis för iOS och Android. Denna app möjliggör en finavstämd bearbetning av dina bilder – med reglaget kan du intensifiera eller försvaga enskilda variabler som kontrast, mättnad eller vinjett. Dessutom finns ett omfattande utbud av effekter, vilka enkelt eller fundamentalt kan ändra stämning och atmosfär. Det finns också några eleganta svartvita filter som kan ge särskild karaktär i dina foton.

Ytterligare anpassningar genom ramar, stickers och överlagrade texter kan problemlöst göras. Du kan också använda den här appen för att beskära dina bilder, som Instasize, till rätt storlek för Facebook o.dyl. Och skapa collage – enkla sammanställningar eller i magasinstil. Med ett i-app-köp kan du anpassa valet av ramar, fonter, scener, effekter och dekaler. Kostnaden ligger på mellan 1,09 till 24,99 euro.

Fotor
Fotor tillåter inte bara bildbearbetning. Denna app kan – efter registrering – användas som inspirationskälla eller stimulera till nya utmaningar.

Fotografer som letar efter nya utmaningar kan delta i regelbundna tävlingar om olika ämnen. Där väntar – förutom ära och berömmelse – olika priser. För denna funktion krävs en registrering via e-post eller via Facebook. Du kan också få inspiration från intressegruppen i ett integrerat fotogalleri. Fotor övertygar oss som en fri variant med många inställningsmöjligheter och enkel hantering. Reklamen var inte så omfattande och störde oss inte.

till App Store

till Google Play Store

 

Pixlr – den kreativa bildbearbetningen görs enkel

Denna Pixlr Editor har vi redan haft som skrivbordsverktyg i testet. Allt kretsar kring Pixlr-appen, som låter dig ge din kreativitet fria tyglar. Denna app, som är tillgänglig gratis för Apple- och Android-enheter, erbjuder ett brett utbud av bildbearbetningsmöjligheter. Pixlr kan rymma mer än de grundläggande inställningarna som kontrast, ljusstyrka, bildskärpa, dynamik och mättnad. Det finns många filter och effekter som gör dina bilder unika. Ett stort urval av överlagringar – mönster, grafik och ljuseffekter – samt ramarna ger dig ännu mer utformningsfrihet.

Även om du vill personifiera bilder med ord och texter, är Pixlr rätt app. Här kan du välja mellan olika teckensnitt och färger. Du kan också skapa klassiska collage av dina favoritfoton. Reklamen i appen hålls inom gränserna och visas bara, när du sparar och delar de redigerade bilderna, men det stör inte. Genom att uppgradera till Pro-versionen för 2,29 euro kan du kringgå dessa annonser.

Pixlr
Tack vare Pixir appen finns det inga gränser för din kreativitet. Det stora utbudet av överläggningar, effekter och ramar erbjuder många utformningsmöjligheter.

till App Store

till Google Play Store

 

PhotoDirector – får ut mesta möjliga av dina foton

PhotoDirector erbjuder för Apple- och Android-enheter gratis omfångsrika bildbearbetningsfunktioner. Små konstnärliga spel, olika ljuseffekter och överlagringar eller till och med Lens Flare är möjliga. Du kan också skapa collage, använda olika ramar, klisterdekaler eller pratbubblor. Här finns några förinstallerade moduler tillgängliga. Dessa kan utökas kostnadsfritt och ämnesspecifika – till exempel till jul eller alla hjärtans dag – genom nedladdning från butiken med förlagor. I detta fall kommer reklam att visas.

Funktionen hudglättning ska framhävas. Det är perfekt för att lägga till en fin touch på dina porträttbilder och låta små veck och orenheter försvinna. Särskilt användbart är alternativet ”Reparera”: Här kan du lätt och snabbt ta bort objekt såsom elstolpar från din bild vid en landskapsfotografering. I gratisversionen är det bara möjligt tre gånger om dagen. För Android kan du med ett i-app-köp på mellan 0,99 till 16,99 euro köpa till funktioner och förlagor. I App Store kostar premiumversionen 5,49 euro och lovar obegränsat med ”smart object removal”, högre utskriftskvalitet på dina bilder och ingen reklam. Dessutom visas inte Photodirector-logotypen i ramar och logotyper i den slutliga bilden.

PhotoDirector
Med olika överlagringar kan PhotoDirector ge strukturer till bilder eller ställa in höjdpunkter med ljuseffekter. Det är också enkelt att ta bort störande objekt.

till App Store

till Google Play Store

 

Airbrush – perfekt för små Beauty-retuscheringar

Appen Airbrush sätter fokus på selfies och Beauty-retuscheringar. Dina bilder kan inte bara bearbetas enligt standardparametrar, utan också utsmyckas via speciella skönhetsfunktioner. Tack vare Reshape, Acne, Skin-Toner eller även Whitener kan du släta ut ansiktshy, förstora ögon, minska näsan och göra tänderna strålande vita – allt gratis. Airbrush är nämligen gratis i appen samt i Google Play Store.

Med alternativet ”Make-up” kan du ändra utseendet på dina modeller med en knapptryckning. Vi håller med, sminkförslag är inte för alla, men utvidgar möjligheterna till skönhetsretuschering. Till sist, kan du anpassa dina bilder med olika filter. Fler funktioner och filter kan köpas på Android via i-app-produkter för 0,99 till 6,49 euro. För iPhone osv. kan du köpa olika paket från 1,49 till 24,99 euro. För små utsmyckningar kan vi i alla fall rekommendera den fria versionen av Airbrush. Men överdriv helst inte.

airbrush
AirBrush ordnar vita tänder och skrynkelfri hud. Här kan selfies och porträttbilder göras perfekta eller modellerna sminkas i efterhand med ett klick.

till App Store

till Google Play Store

 

Specialtips för iPhone-användare: Enlight

Appen Enlight erbjuder en sann funktionell explosion för iPhone – så lovar åtminstone beskrivningen. Med ett pris på 4,49 euro är appen inte billig, men levereras med många obegränsade bildredigeringsalternativ och filter. Appens uppbyggnad och funktionssätt är baserad på Adobe Photoshop och gör det enklare för erfarna Photoshop-användare att finna sig tillrätta. Men även om du inte är en Photoshop-användare och vill redigera dina foton professionellt, är Enlight ett bra val. Tack vare detaljerade Tutorials beskrivs många enskilda funktioner i detalj. I inställningarna kan du också bestämma kvaliteten på dina redigerade bilder och till exempel få högupplösta bilder för tryckning.

till App Store

Facit: Vad ger appar för fotografer

I rekommendationerna för våra appar för fotografer sätter vi framför allt värde på omfattande funktioner. Naturligtvis finns det för nästan alla områden och krav också enskilda appar som uppfyller specifika behov. Dessa sträcker sig från exponeringsmätare via Colorkey-skapande till speciella retrokameror som Hipstamatic eller konst-effektfilter som Photolab. Oberoende vilken app du använder – ett är säkert: Dessa mindre hjälpmedel kan i stor utsträckning underlätta vardagslivet för professionella och amatörfotografer såväl som för de självlärda.

Snapseed Fotor Pixlr PhotoDirector AirBrush
Funktionsomfattning
Användarvänlighet
Design
Kreativitet
Operativsystem iOS, Android iOS, Android iOS, Android iOS, Android iOS, Android
Kostnader gratis gratis, uppgraderingar / I-App-köp möjligt gratis, uppgradering för 2,29 euro gratis, uppgradering för 5,49 euro och I-App-köp möjligt gratis, I-App-köp möjligt
Huvudegenskap många inställningsmöjligheter med en fingerrörelse inspirationskälla för nya utmaningar stort urval av overlays, effekter och ramar konstnärliga effekter och smart objekt-borttagning perfekt för selfies och porträttfoton

 

Bildbevis: Rawpixel.com, Lenka Horavova, bondburn / alla via Shutterstock

Appar: Sun Surveyor Lite, Sky View Lite, Long Exposure Calculator, Rolleimoments, PhotoBuddy, PhotoPills, Snapseed, Fotor, Pixlr, PhotoDirector, AirBrush, Enlight / respektive tillverkare