Kundservice:  08 55 11 49 47 (engelsktalande)   Mndag - Fredag kl. 08.00 - kl. 18.00  |  Kontaktformulr

SEKRETESSPOLICY

1. Dataskydd i allmänhet

Vår datasekretesspraxis är förenlig med bestämmelserna i den tyska federala dataskyddslagen (BDSG) och den tyska telemedialagen (TMG).

Onlineprinters GmbH, Rudolf-Diesel-Straße 10, 91413 Neustadt a. d. Aisch, Tyskland, är det ansvariga kontoret för datainsamling.

2. Insamling, bearbetning och användning av personrelaterade data.

Du kan besöka vår sida, utan att lämna uppgifter om vår person. Vi får bara information om namnet på din internetleverantör, den webbplats från vilken du besöker oss, och de webbsidor som du besöker hos oss. Dessa uppgifter kommer endast att användas för att förbättra vårt erbjudande och tillåter inte några slutsatser om din person.

Personrelaterade data samlas endast in, om du informerar oss om detta inom ramen för en kontaktförfrågan eller din beställning med samtidigt öppnande av ett kundkonto. Vi använder de uppgifter som du tillhandahåller för att uppfylla och behandla din beställning eller svara på din förfrågan. Dina uppgifter kommer att vidarebefordras till den speditör som beställts för leveransen i den omfattning det är nödvändigt för leverans av varorna. För att avveckla betalningar kommer vi att vidarebefordra dina betalningsuppgifter till det kreditinstitut som beställts för betalningen eller till den betalningsleverantör som valts i beställningsprocessen.

Anmäler du dig till vårt nyhetsbrev kommer din E-mailadress att användas för egna reklamändamål till dess att du avregistrerar dig för nyhetsbrevet. Du kan alltid åter avbeställa nyhetsbrevet i ditt kundkonto, i nyhetsbrevförvaltningen  eller genom avanmälningslänken i varje skickning. 

Om vi får din E-mailadress i samband med försäljningen av en produkt eller tjänst och du inte har invändningar mot det, förbehåller vi oss rätten att regelbundet skicka vanliga erbjudanden på liknande produkter, som den du redan köpt, från vårt sortiment via E-mail. Du kan när som helst invända mot denna användning av din E-mailadress genom att skicka ett meddelande till oss eller genom att klicka på avanmälningslänken i ditt E-mail, utan att det uppstår andra överföringskostnader än grundpriserna.

3. Kreditprövning och bedömning

Om vi utför ett arbete i förskott, t ex ett köp mot faktura, förbehåller vi oss rätten, för att skydda våra egna intressen, att göra en kreditkontroll som bygger på matematiska och statistiska metoder, vilka utförs av de kreditupplysningsföretag som nämns nedan. För detta ändamål överlämnar vi de personuppgifter som krävs för att göra en kreditkontroll, och använder den information som framkommit om den statistiska sannolikheten för utebliven betalning för ett väl övervägt beslut om motivering, genomförande eller avslutande av avtalet. Kreditupplysningen kan innehålla sannolikhetsvärden (poängvärden), som beräknas på grundval av vetenskapligt erkända matematiska och statistiska metoder och beräkningen inkluderar bland annat adressuppgifter. 

Dina intressen beaktas i enlighet med de lagstadgade bestämmelserna. Du kan få tillgång till information om vilka data som lagrats om dig hos respektive kreditupplysningsföretag. 

Följande kreditupplysningsföretag kontaktas för denna typ av information: 

Creditreform Nürnberg Aumüller KG, Theodorstraße 11, D-90489 Nürnberg
Bisnode Deutschland GmbH, Robert-Bosch-Straße 11, D-64293 Darmstadt 

SCHUFA Holding AG, Verbraucherservicezentrum, Postfach 56 40, D-30056 Hannover eller SCHUFA Holding AG, Komoranweg 5, D-65201 Wiesbaden

4. Anonym datainsamling

Econda

För behovsbaserad design och optimering av denna webbplats, registreras och sparas anonyma uppgifter genom användning av lösningar och teknologier från företaget econda GmbH (www.econda.de) och användarprofiler genereras från sådana uppgifter genom att pseudonymer används. För detta ändamål används cookies, som möjliggör webbläsarens identifiering. Användarprofiler kopplas inte ihop med information om pseudonymens ägare utan besökarens uttryckliga medgivande. Framför allt kommer IP-adresser att göras oigenkännliga omedelbart vid mottagandet, vilket gör det omöjligt att matcha en användarprofil med en IP-adress. Besökare på denna webbplats kan när som helst, även i framtiden, göra invändningar här gällande denna datainsamling och lagring. 

I princip kan du besöka våra webbplatser utan att meddela oss vem du är. Vi får bara information om namnet på din internetleverantör, den webbplats från vilken du besöker oss, och de webbsidor som du besöker hos oss. Denna information utvärderas för statistiska ändamål. Som enskild användare förblir du anonym.

Google Analytics

Denna website använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc. ("Google"). Google Analytics använder s.k. "cookies", textfiler, som sparas i din dator och som genom dig möjliggör en analys över användningen av websiten. Den genom cookien skapade informationen över din användning av denna website överförs som regel till en server av Google i USA och sparas där. Den inom ramarna för Google Analytics från din webbläsare överförda IP-adressen sammanförs inte med andra data av Google. Vi har också utökat på denna website, Google Analytics-koden "anonymizeIP". Detta garanterar maskering av din IP-adress så att all data samlas in anonymt. Endast i undantagsfall överförs den fulla IP-adressen av Google till en server i USA och förkortas där.

Vi använder Google Analytics, inklusive funktioner i Universal Analytics. Universal Analytics tillåter oss att analysera aktiviteterna på våra sidor enhetsövergripande (t.ex. laptop åtkomst och senare på en tablet). Detta möjliggörs genom tilldelning av ett pseudonymt användar-ID för en användare. En sådan uppgift sker till exempel när du registrerar dig för ett kundkonto eller loggar in på ditt kundkonto. Dock, vidarebefordras inga personrelaterade uppgifter till Google. Även om det tillkommer ytterligare funktioner i Google Analytics med Universal Analytics, betyder det inte att det finns en begränsning av dataskyddsåtgärder som IP masking eller browser-add-on (webbläsartillägg).

På uppdrag av operatören av den här websiten kommer Google att använda denna information, för att utvärdera din användning av websiten, för att sammanställa rapporter om aktiviteter på websiten och vidare att skaffa fram med websiten- och internetanvändningen knutna tjänster gentemot websiteoperatören. Du kan förhindra sparande av cookies med en motsvarande inställning i din browser-software; vi påpekar dock, att du i detta fall möjligtvis inte kan använda samtliga funktioner i denna website i full utsträckning.

Du kan också hindra Google från att samla in och bearbeta uppgifter, som genereras av cookien, och som rör din användning av webbplatsen (inkl. din IP-adress) genom att ladda ner och installera den browser-plugin som finns på följande länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Som ett alternativ till browser-add-on (webbläsartillägg), speciellt webbläsare på mobila enheter, kan du också förhindra registrering av Google Analytics genom att klicka på denna länk: ”Deaktivera Google Analytics”. Det sätts in en Opt-Out-Cookie, som förhindrar framtida registrering av dina data när du besöker denna website. Denna opt-out cookie är endast giltig i denna webbläsare och för vår website samt lagras på din enhet. Om du tar bort cookies i den här webbläsaren måste du ställa in opt-out-cookien igen.

Vi fortsätter att använda Google Analytics för att utvärdera data från både dubbelklick-cookies och AdWords för statistiska ändamål. Vill du inte detta, kan du deaktivera detta via annonspreferenshanteraren http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=sv.

5. SSL/krypterad dataöverföring

Dina uppgifter, som nämns nedan, överförs i krypterad form, för att förhindra missbruk av tredje man. SSL (Secure Socket Layer) är en säkerhetsteknologi som ser till att dina personuppgifter, inkl. kreditkortsinformation, dina inloggningsuppgifter och dina betalningsmetoder kommer att överföras säkert via internet. Betalningsinformation krypteras på ett sådant sätt att den endast kan läsas av betalningssystemet. 

Vilken del av din information kommer att överföras krypterad? 

  • Personuppgifter (adress, telefonnummer etc.) 
  • Inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) 
  • alla valda betalningsmetoder, kreditkorts- och kontoinformation

6. Användning av cookies

På vissa sidor använder vi cookies för att göra besöket på vår webbplats attraktivt och göra det möjligt att använda vissa funktioner. "Cookies" är små informationsfiler som din webbläsare kan lagra på din dator. Processen att lagra en cookie kallas också ”att sätta en cookie". 

Du kan själv ställa in din webbläsare enligt dina egna önskemål så att du informeras om användningen av cookies, så att du från fall till fall kan fatta beslut om godkännande, eller acceptera alla cookies, eller avvisa alla cookies. 

Vår onlinebutik är programmerad på ett sådant sätt, att du kan genomföra dina beställningar oberoende av, vilka inställningar din webbläsare har för cookies. 

Cookies kan användas för olika ändamål, t ex för att känna igen att din dator redan har besökt en webbsida (permanenta cookies) eller för att spara den senast lästa artikeln (sessionscookies). Vi använder cookies för att öka användarvänligheten, t ex är ditt användarnamn redan ifyllt vid efterföljande beställningar (av säkerhetsskäl måste lösenordet naturligtvis alltid matas in manuellt) och för att ge annonspartners provision för förmedlingstjänster. 

Vi samarbetar med annonsörer som bidrar till att göra internetutbudet och webbplatsen mer intressant för dig. Ett besök på vår hemsida innebär därför också, att även cookies från partnerföretag (cookies från tredje part, s.k. third-party cookies) kommer att lagras på din dator. Här handlar det om temporära cookies som automatiskt raderas efter en specificerad tid. Cookies från annonspartners raderas i regel efter några få dagar eller upp till 24 månader, i enskilda fall även först efter flera år. 

Det är dock inte tillåtet för våra partnerföretag resp. det är tekniskt omöjligt för dessa partners, att ta fram, bearbeta eller använda personuppgifter från vår webbplats med hjälp av cookies. De flesta av de cookies som vi använder raderas från din hårddisk när du avslutar webbläsarsessionen (sessionscookies). Andra cookies lagras på din dator, och gör det möjligt för oss att känna igen din dator vid ditt nästa besök (permanenta cookies). 

Det sätt som vi använder cookies på i vår onlinebutik medför varken nackdelar eller risker för dig. För att du ska kunna använda våra komfortfunktioner, rekommenderar vi att du tillåter ett godkännande av cookies på vår webbplats.

7. Online-annonsprogram

Vi använder online-annonsprogrammet ”Google AdWords“ och deras omvandlingsspårning (Conversion-Tracking). Cookien för omvandlingsspårning sätts när någon klickar på en annons som levereras av Google för en annonsör som har valt omvandlingsspårning. Dessa cookies upphör att gälla efter 30 dagar och används inte för personlig identifiering. 

Om den här cookien ännu inte har upphört att gälla när du besöker vissa sidor på AdWords-kundens hemsida, kommer Google och kunden att märka att du har klickat på annonsen och omdirigerats till den här sidan. Varje kund får en unik cookie. Därför kan inga cookies spåras via AdWords-kundernas webbplatser. 

Den information som hämtas in med hjälp av omvandlings-cookies används för att ta fram omvandlingsstatistik åt de AdWords-kunder som har bestämt sig för omvandlingsspårning. Kunderna får information om det totala antalet användare som har klickat på deras annons och har blivit omdirigerade till en sida som är försedd med en tagg för omvandlingsspårning. Men de får ingen information som skulle göra det möjligt för dem att identifiera användaren personligen. 

Om du skulle vilja inaktivera cookies för omvandlingsspårning så kan du ställa in din webbläsare så att cookies från domänen ”googleadservices.com" blockeras. 

Ytterligare information om ämnet ”Dataskydd” inom ramen för online-annonsprogrammet Google AdWords hittar du på http://www.google.se

Vi använder retargeting-teknik för att göra internetutbudet mer intressant för dig. Denna teknik ger oss möjlighet att visa reklam för internetanvändare, som redan har visat intresse för vår butik eller våra produkter, på våra partners webbplatser. Vi är övertygade om att internetanvändare oftast är mer intresserade av personlig reklam baserad på intressen, än reklam utan någon personlig relation. Visningen av dessa reklammedia på våra partners hemsidor bygger på en cookieteknik och på en analys av tidigare användningsvanor. Denna form av reklam sker fullkomligt anonymt. Inga personuppgifter lagras och det skapas inga användarprofiler med dina personuppgifter. 

Nedanstående partner sätter cookies på vår webbplats: Criteo 

Cookies från Criteo kan när som helst inaktiveras här.

Du kan göra en inställning i din webbläsare så att lagring av cookies bara accepteras om du tillåter det. Om du inte vill acceptera cookies från vår leverantör och partner, kan du välja inställningen ”blockera cookies från tredjepartsleverantörer” i din webbläsare. 

Som regel visar hjälpfunktionen i din webbläsare hur du kan avvisa nya cookies och inaktivera dem som du redan fått.

8. Återkallelse av samtycke

9. Information om uppgifter och önskemål om ändringar

I enlighet med den tyska dataskyddslagen har du rätt att utan kostnad få information om dina lagrade uppgifter, samt rätt till ev. korrigering, blockering eller radering av denna information. 

Du kan när som helst skicka information, önskemål om borttagning eller rättelse av dina uppgifter, och gärna också förslag, till vår dataskyddsansvarige: 

Andreas Neuer
Dataskyddsansvarig
E-Post: dataprotection@onlineprinters.se

PDF-NEDLADDNING

Här kan du ladda ned en utskrivbar PDF-fil med vår sekretesspolicy.

© 2009 diedruckerei.de, Shoplösung powered by WEBSALE AG