Bra

Trustpilot

VI TRYCKER MILJÖVÄNLIGT

 

Vindkraftverk i One Line Design.
En blå val i One Line Design hoppar ut ur vattnet i luften.
En glob i One Line Design på ett grönt blad.

Miljöskydd ligger oss varmt om hjärtat. Det är därför vi på ONLINEPRINTERS utformar tillverkningsprocessen för dina trycksaker så resurssnål som möjligt. Som onlinetryckeri med produktion i egna maskiner, har vi ett stort ansvar att trycka på ett miljövänligt sätt och bara använda djurvänliga råmaterial. Våra dotterbolag med egna produktionsanläggningar i Storbritannien, Danmark, Polen och Spanien har också förbundit sig att följa denna devis.

 

SÅ ENKELT ÄR DET ATT TRYCKA KLIMATNEUTRALT

 

Innan du slutför varje beställning, kan du bestämma, om du vill kompensera CO2 som kommer att genereras för produktionen av dina tryckprodukter. För att göra detta möjligt, arbetar vi tillsammans med klimatspecialisten ClimatePartner sedan 2013.

 

För detta ska du i beställningsprocessen vid punkten ”Betalning/försändelse“ välja alternativet ”Klimatneutral produktion”. CO2-mängden för tryckuppdraget beräknas automatiskt och tilläggskostnaderna visas direkt för dig. I genomsnitt uppgår de till mindre än en procent av ordervärdet.

 

Du kan välja vilket projekt du vill stödja.

Två öppna händer i One Line Design rör sig mot varandra. En av händerna håller en grön planta. Genom att mäta CO2-förbrukningen för ditt tryck, kan du kompensera den genom att bidra till ett klimatskyddsprojekt.

Vi kommer sedan att förära dig ett sigill, som bekräftar kompensationen och låter dig införliva det med dina tryckdata innan du laddar upp dem. Använd denna möjlighet, för att visa dina kunder, att du gör något gott för miljön!

 

 

VÅRA MILJÖCERTIFIKAT

 

ONLINEPRINTERS står för en respektfull hantering av vår planet genom resursskonande tryck. Våra utmärkelser inom hållbarhet och miljöskydd bekräftar vårt engagemang.

En orange pokal i One Line Design står på en grön äng bredvid en lila blomma. Den symboliserar våra miljöcertifikat.

 

 

MILJÖVÄNLIG PRODUKTION

 

Som ett online-tryckeri som trycker med egna maskiner, är vårt uttryckliga mål att använda resurser av papper, färg och energi så ekonomiskt som möjligt i samband med produktion av dina tryckprodukter.

En tryckpress i One Line Design med de fyra tryckerimaskinerna, liknande den i vår produktion.

 

 

99 % PAPPER FRÅN HÅLLBART SKOGSBRUK

 

En av de viktigaste resurserna för produktion av tryckprodukter är papper. Varje år köper vi flera tusen ton. Skogen är den gemensamma livsbetingelsen för människor och djur. Vi vill göra allt vi kan, för att bevara den för kommande generationer. Av denna anledning erhåller vi vårt papper endast från hållbart skogsbruk.

En hand i One Line Design rymmer tre vykort. På det första är den orangefärgade ONLINEPRINTERS-pixeln avbildad.

 

 

CO2-NEUTRAL LEVERANS

 

Vi skickar mer än en miljon paket per år, vilket är ungefär två paket per minut, som lämnar våra anläggningar medelst moderna förpackningar och leveransanläggningar. Vår fraktpartner DPD transporterar alla paket CO2-neutralt. Klimatneutrala transporter uppnås genom interna åtgärder för att minska CO2-utsläppet och kompensering av återstående utsläpp via certifierade klimatprojekt.

 

Förutom en minskning av strömförbrukningen i de egna depåerna och användning av el- eller biogasfordon, stödjer DPD bland annat vindenergi i Indien och Turkiet.

 

 

FÖRPACKNING

 

 Tryckprodukter är särskilt känsliga för stötar och tryck i hörn och kanter. De ska därför särskilt väl skyddas, så att de anländer intakta till våra kunder. För transporterna använder vi uteslutande licensierade, återvinningsbara förpackningsmaterial. Kartongen består av recyclingmaterial och är FSC-certifierad. ONLINEPRINTERS har gått med i dubbelsystemet Interseroh med tillverkarnummer 222966 och deltar därmed i avfallshantering av förpackningar överallt i Europa. 
Ett paket i One Line Design. Den övre sidan öppnas, flikarna sticker ut på utsidan och är gröna. Detta visar, att vi uppmärksammar miljövänliga förpackningar vid frakt.

 

 

KLIMANEUTRAL ONLINESHOP

 

För vår onlineshop behöver vi ett kraftfullt datacentrum. Bara så kan vi säkerställa, att du kan beställa trycksaker dygnet runt online och även under helger.

 

Servrar, nätverksteknik och luftkonditioneringsanläggningar förbrukar energi och släpper ut CO2. Vår shopsystem-partner WEBSALE säkerställer gemensamt med klimatskyddsspecialisten ClimatePartner, att alla onlineshops hos ONLINEPRINTERS drivs på ett klimatneutralt sätt. Därför utjämnar WEBSALE alla CO2-utsläpp både från drift av shop-datacentrum och kontorsbyggnader via ett certifierat klimatskyddsprojekt.

 

 

ENERGIMANAGEMENT

 

Vårt mål är att kontinuerligt förbättra våra energirelaterade prestationer. I detta syfte fastställer och kontrollerar vi regelbundet våra energidata. År 2016 introducerade ONLINEPRINTERS ett energihanteringssystem enligt DIN EN ISO 50001. Sedan dess säkerställer vårt energimanagement-team, att alla erforderliga processer motsvarar kraven och att energieffektiviteten kontinuerligt förbättras.

 

Under tiden abonnerar vi på 100 % grön el. Spillvärme från maskiner, kompressorer och varmvattenledningar återvinns av värmeväxlare. Detta gör att vi kan värma en komplett tryckerisal helt utan extra energi! Med hjälp av filteranläggningar säkerställer vi optimal vattenbesparing. Förbrukningsstyrda kompressorer, fläktar och torkskåp sörjer för en effektiv energianvändning. Spillvärmen från intilliggande hallar används för att värma sprinkleranläggningen i syfte att förhindra kondens och frost. Inom kontorssektorn återvinns kontinuerligt färg- och tonerpatroner.

En hand håller en glödlampa i luften. I stället för en lampa innehåller kolven en grön växt. Detta står för miljömedveten användning av energi.
Här kommer du till certifikatet

Du kan skicka frågor och förslag till följande e-postadress:  environmentalprotection@onlineprinters.se

 

 

Våra dotterbolag gör detta för miljön:

Registrera dig
Glömt lösenordet
Upprätta nytt kundkonto
Ange din E-postadress
Ange ditt lösenord
Nytt hos ONLINEPRINTERS? Registrera nu
Kontrollera din E-postadress
Efter en framgångsrik autentificering får du en länk, som gäller i 1 timme och ytterligare anvisningar för att återställa ditt lösenord via e-post.
Ange din E-postadress
Ange ditt lösenord
Upprepa lösenordet
Vi använder de uppgifter du har tillhandahållit för att skapa ett kundkonto, samt att verkställa din beställning. Om du har köpt en produkt, kan vi sedan via e-post skicka rekommendationer om liknande produkter till dig. Om du inte vill ha det, meddela oss detta eller klicka på avregistrera-knappen i e-postmeddelandet. Mer information finns i Dataskydd.
Har du redan ett kundkonto? Till registrering