Utmärkt

Trustpilot

Produkte mit Silberfarbe auswählen

Hur uppstår metalleffekten?

Silverfärgen är i grunden ingen förädling, utan en tryckfärg som du kan lägga till som en femte färg (spot- eller effektfärg). Detta kan endast tillämpas vid digitaltryck.

Den skimrande effekten uppnås genom att först trycka silverfärgen på papperet med 200 % (dubbeltryck). Först då trycks de ”normala” CMYK-färgerna över silvret med lägre färgtäckning – den karakteristiska metalleffekten skapas.
bild

Våra tips för perfekt verkan av metalltoner

 • Vi rekommenderar ljusa färgtoner för en intensiv metalleffekt. Ju mer täckkraft, desto mindre effekt.
 • Grafik utan skuggor el.likn. samt heltäckande motiv passar här särskilt bra.
 • Om du vill skapa en Färgtoning, rekommenderar vi att göra detta med CMYK-färger.
 • Silverfärgen ska alltid alltid stå på 100 % och inte upprättas som toning.
 • Teckensnitt och grafik ska inte upprättas för litet eller filigrant.
bild

Exklusivt: Gratis-tryckförlagor

Vi har sammanställt några design- och produktidéer från våra mediautformare, för att ge dig inspiration och praktiska exempel. Ladda ner gratis InDesign-utformningar (.zip-fil) och skapa din personliga metall-look.

Ofta ställda frågor

A och O för upprättande av tryckdata

Vid upprättande av tryckdata finns det en del saker att beakta:
 • Alla element som ska förädlas måste stå på "Övertryck".
 • Silverfärgen kan upprättas marginalavfallande.
 • En transparens av silverfärgen får inte upprättas, eftersom denna inte kan tas hänsyn till vid trycks.
 • Så att silverfärgen kan tryckas, måste en ny färgruta upprättas i tryckdata. Här ska beaktas:
  • Beteckning: ”Silver”
  • Färgtyp: Dekor
  • Färgvärde: 100 % Cyan
Vid användning av silverfärg krävs både vid partiell men även heltäckande förädling en tryckduglig PDF med särskilda krav. Denna ska framför allt inkludera utökad färginformation för positionering av förädlingen. Hur du riktigt upprättar tryckdata, förklarar vi för dig i vår Step-By-Step-anvisning.

Hur upprättar jag silverfärg riktigt?

Step-by-Step-anvisning med Adobe InDesign

bild

1. Upprätta och namnge nivåer

Växla till lagerfönstret och dubbelklicka på det befintliga lagret för att byta namn på det till "Bakgrund". Använd ikonen "Skapa nytt lager" för att skapa ytterligare två lager och byta namn på dem till "Layout" och "Förfining".
bild

2. Upprätta bakgrund

Till bakgrunden använder vi en bild som placeras i mitten av arbetsytan. Alternativt kan du använda verktyget Rektangelram för att dra en ram till önskad storlek och använda fönstret ”Färgrutor” för att välja önskad bakgrundsfärg.
bild

3. Foga in logotyp och text

I nästa steg infogas både grafiken och texten. Vi har tidigare skapat elementen i detta exempel i Adobe Illustrator. Men du kan också importera din text eller logotyper till InDesign från vilket annat program som helst. För att göra detta, välj alla element och infoga dem på "Layout"-nivån.
bild

4. Välja element

Nu när du har placerat logotypen och texten enligt dina önskemål, skapa förfiningen. Kopiera alla element som ska förfinas från "Layout"-lagret och klistra dessa via "Redigera > Klistra in på plats".
bild

5. Upprätta specialfärg

Öppna nu "Färgrutorna" igen och skapa en ny färg med knappen "Ny färgruta". Om du dubbelklickar på den här färgen kommer du till färgrutealternativen. Ange önskad beteckning här för ONLINEPRINTERS.
bild

6. Namnge färgruta

 • Färgrutans namn: ”Silver“
 • Färgtyp: Dekor
 • Färgvärde: 100 % Cyan
 • Färglägg alla element som ska förädlas med din fulltonsfärg.
  bild

  7. Ställa in övertryckning

  Alla element som ska förädlas måste nu ställas in på ”Övertryck”. För detta öppnar du fönstret ”Attribut” (Fönster > Utdata > Attribut), välj alla element och sätt Bocken vid ”Övertrycksfyllning”.
  bild

  8. Kontrollera tryckdata med Förhandsgranskning av förenkling

  Om du har gjort alla inställningar riktigt kan du med Förhandsgranskning av förenkling kontrollera förenklingen. Foga in dessa via ”Fönster > Utdata > Förhandsvisa förenkling”. I kontrollpanelen som visas är dessa avstängda som standard.
  bild

  9. Foga in förhandsvisa förenkling

  Med ett klick på Dropdown-menyn kan du i fliken ”Förhandsvisa separationer“ välja enskilda färgkanaler. Här kan du även se färgkanalen för din förädling. Allt är riktigt upprättat, om du väljer färgkanalen "silver" och alla element som ska förädlas visas i svart.
  bild

  10. Nästan klart

  Spara nu ditt projekt som tryckduglig PDF, beställ din tryckprodukt hos ONLINEPRINTERS och ladda upp dina tryckdata.

  Vi är här för dig!

  Jag är Lydia Behrens. Mitt team från kundservice är din direkta tråd i produktionen och vi stödjer dig med dina projekt – oavsett om det är fråga om produkt, tryckdata eller beställningar. Ring oss eller skriv ett meddelande per e-post till oss!
  Måndag till fredag
  08:00 - 17:00
  Servicehotline
  08 55 11 49 47
  bild
  Registrera dig
  Glömt lösenordet
  Upprätta nytt kundkonto
  Ange din E-postadress
  Ange ditt lösenord
  Nytt hos ONLINEPRINTERS? Registrera nu
  Kontrollera din E-postadress
  Efter en framgångsrik autentificering får du en länk, som gäller i 1 timme och ytterligare anvisningar för att återställa ditt lösenord via e-post.
  Ange din E-postadress
  Ange ditt lösenord
  Upprepa lösenordet
  Vi använder de uppgifter du har tillhandahållit för att skapa ett kundkonto, samt att verkställa din beställning. Om du har köpt en produkt, kan vi sedan via e-post skicka rekommendationer om liknande produkter till dig. Om du inte vill ha det, meddela oss detta eller klicka på avregistrera-knappen i e-postmeddelandet. Mer information finns i Dataskydd.
  Har du redan ett kundkonto? Till registrering