bild av
Alu-DIBOND® | Onlineprinters
Över 1 miljon nöjda kunder
Gratis leverans
Snabbtryck & expressleverans

08 55 11 49 47   Må-fr 8-18:00

Alu-DIBOND® i översikt

  • Vitt aluminium-täckskikt (på fram- och baksidan)
  • Svart polyetylen-förbindelsekärna
  • Materialtjocklek: 4 mm
  • Låg vikt
  • Ädel touch
  • Matt yta
  • Hög väderbeständighet och formstabilitet
  • Temperaturbeständighet: - 50 °C till + 80 °C
Alu Dibond

Egenskaperna hos Alu-DIBOND®

Alu-DIBOND® består av två vita aluminiumskikt, i vars mitt ligger en svart plastanslutningskärna av polyetylen. Med en tjocklek på 4 mm är materialet särskilt stabilt och böjhållfast. Med UV-direkttryck trycks motivet på Alu-DIBOND®-plattan. Tryckresultatet är imponerande: Plattan övertygar genom sin matta ytstruktur med hög detaljskärpa och en långlivad motståndskraft.

De vita, otryckta ytorna på Alu-DIBOND®-plattan känns glatta. De med UV-beständiga färger tryckta ytdelarna uppvisar däremot en lätt motivstruktur – så sticker t.ex. påtryckt text lätt ut, vilket kan kännas vid överstrykning. Med dess egen vikt ligger plattan lätt i handen. Kanterna på materialet är glatta och rent klippta.


Alu Dibond

Användning av Alu-DIBOND® utom- och inomhus

Alu-DIBOND® används framför allt vid reklamskyltar, firmaskyltar eller outdoor-reklamkampanjer. Tack vare samspelet mellan aluminium och plast är Alu-DIBOND® särskilt korrosions- och väderbeständigt och därmed ett omtyckt material för skyltning i skyddat utomhusområde. Alu-DIBOND® förblir formstabilt även vid extrema temperaturer. För rengöring kan man vid behov torka av med en fuktig trasa över motivet. 

Inomhus används aluminium-anslutningsplatta för exklusiva tryck och fotografier. Används även på mässor. Genom ädel och briljant touch passar fototryck på Alu-DIBOND® utmärkt för fotografier, som vill professionellt presentera fotografierna i utställningar eller gallerier. Den låga vikten på materialet möjliggör vid stora format en lätt transport och en problemfri uppsättning på väggen. På grund av den matta ytan stoppas extrema speglingar, från t.ex. belysningar i utställningslokaler.

 

Expertutlåtande

”Alu-DIBOND® är särskilt omtyckt hos våra kunder för reklam- eller firmaskyltar. Materialet är stabilt , men lätt och passar t.ex. för skyltning av kontorslokaler eller utomhus för firmaområdet.“

H. Wiederer – produktchef hos Onlineprinters

Hjälp vid val av Alu-DIBOND®

Hur kan man på bästa sätt sätta fast Alu-DIBOND®?

Metallhållare

1. Fastsättning av Alu-DIBOND®-skylten med metallhållare

Vi erbjuder dig på produktsidan för våra reklamskyltar av Alu-DIBOND® i extra alternativ möjligheten att välja en ”metallhållare“. Du får då per reklamskylt två självhäftande hållare av metall. Beroende på plattstorlek och vikt är dessa metallhållarna antingen 10 x 10 cm eller 10 x 20 cm stora. 
Sätt fast de självhäftande hållarna på den övre kanten på baksidan av din reklamskylt. Tryck dessa ordentligt fast under ca. tio sekunder och vänta ytterligare 30 minuter tills du hänger upp skylten. Upphängning på väggen liknar upphängning av en bildram. För detta behöver du två spikar, på vilka du ska hänga skylten med metallhållarna.

Dessutom levererar vi med hållarna självhäftande avståndshållare av gummi. Dessa kan du klistra på de båda undre hörnen på baksidan av din reklamskylt. Efter fastsättning av skylten, garanterar avståndshållaren ett optimalt avstånd till väggen .

2. Fastsättning av Alu-DIBOND®-skyltar med 4-faldig hörnborrning

Alternativt kan du på produktsidan för våra reklamskyltar av Alu-DIBOND® i extra alternativ lägga till en hörnborrning för din produkt. För detta välj alternativet ”4-faldig hörnborrning”. Vi förser hörnen på din reklamskylt med ett hål med diameter på valfritt 4 mm eller 6 mm. Så kan du sätta upp din skylt på väggen. 

Vi erbjuder Alu-DIBOND® för följande produkter

Sample Box
Håll våra papper och material i dina händer och lär känna deras egenskaper bättre.
Till Sample Box
Pappersprover
Se hur olika papper fungerar och gör rätt val för dina tryckprodukter.
Till pappersprovboken