Bra

Trustpilot

Foldrar

Bra

36 recensioner om

TrustpilotTrustpilot

TRYCKA FOLDER: SKILLNADEN MOT EN NORMAL FLYER

Den grundläggande skillnaden mellan flyers och folder ligger i bearbetningen. Medan flyers antingen är tryckta en- eller tvåsidigt och sedan skurna i form, finns det hos foldern ytterligare ett steg däremellan: falsningen. Skillnaden mot vikning är, att vecket uppstår genom handarbete, vid falsning uppstår så kallade falsveck med maskinen. Ett ytterligare skillnadskännetecken är sidantalet. Flyers har en maximal omfattning på två sidor, allt annat faller som regel under begreppet folder.

OMTYCKTA FORMAT OCH FALSTYPER FÖR FOLDER

I vår onlineshop kan du trycka folder i A - och specialformat. Den populäraste foldern hos våra kunder är sexsidiga foldrar i formatet A 65 samt fyrsidiga foldrar i A4- och A5-format. Den valbara falstypen beror på sidantalet hos flyern. Den så kallade enkelfalsen, där det görs en falsning i mitten av pappersarket, så att sidorna kan ligga parallellt på varandra, finns bara hos flyers med fyra sidor. Från en omfattning på sex sidor är det inte längre tillräckligt med ett veck, på motsvarande sätt ändras även falstypen. Ofta används här så kallad lindningsfals, där det inte falsas i mitten av pappersarket, utan denna indelas - beroende på önskat sidantal - i tredjedel (tvåveckfals) eller fjärdedel (treveckfals) och falsas.

PAPPER OCH FÖRÄDLING FÖR DIN FOLDER

Oftast låter våra kunder trycka en standard foldrar utan extra förädling. Här kan du i princip välja mellan bildtryck-, offset- och vitt recyclingpapper. Vi erbjuder de angivna papperstyperna i olika gramvikter. Det mest valda pappret i kategorin standard-flyer är 135 g/m² bildtryckpapper. Den som låter trycka foldrar och vill ge dem ett särskilt exklusivt utseende, har fått ett mycket gott råd med våra UV-lack-foldrar. Valet är begränsat till färgstarkt bildtryckpapper, som oftast beställs av våra kunder med en pappersgramvikt på 250 g/m².

Vanliga frågor om produkten Foldrar

När passar foldrar bättre än standardalternativen?

På foldrar kan du också framföra många uppgifter i kompakta format.

Vilken papperstjocklek passar bäst för mig?

Papperstjockleken får inte vara för klen eller för grov. Papper med vikter mellan 90 och 250 g/m² finns i vår onlineshop. Vi rekommenderar särskilt gramvikterna 135 och 170 g/m².

Jag är inte hemmastadd med tryckdata - kan jag uppnå ett bra resultat ändå?

Om du inte har några tryckdata till hands, kan du utforma foldrar online. Du behöver inga ytterligare program för detta, utan du kan direkt i webbläsaren skapa fyrsidiga foldrar med vårt Utforma-online-verktyg i formaten A-65 eller A6.

Är foldrarna redan falsade vid leverans?

Våra foldrar är redan falsade, när de levereras.

Vilken typ av falsning passar bäst för respektive typ av information?

  • Foldrar med enkelfals är särskilt lämpliga som bordskort, gratulations- och inbjudningskort samt vikta visitkort.
  • Foldrar med utviknings- eller fönsterfals (3-fals) är lämpliga som inbjudningskort eller programhäften för evenemang.
  • Foldrar med rullfals ger omfattande information i små portioner. Därför är de särskilt lämpliga för presentation av produkter, tjänster eller företag. För detta kan du välja antingen 2-, 3-, 4- eller 5-falsveck.
  • Foldrar med Z-fals är lämpliga som bildbroschyrer, menyer, en erbjudande- eller tjänsteportfölj - du kan få även denna folder med 2-, 3-, 4- eller 5-falsveck.
  • Foldrar med korsfals är särskilt användbara, om du har mycket att framföra och är därför idealiska för omfattande produktpresentationer eller bildkampanjer. Man viker upp foldern som en karta eller tidning och därmed vecklas hela spännvidden av ditt erbjudande ut.

Vilken typ av färgläggning är möjlig för foldrar?

I vår kategori UV-lackfoldrar erbjuder vi dig en serie kvadratiska samt stående respektive liggande falsblad med UV-beläggning på hela ytan. För optimal effekt rekommenderar vi att du använder 250 g/m² bildtryckpapper. Det är försett med en bigning/rillning före falsning, vilket möjliggör en felfri färgläggning.

Vilken förädlingar är möjliga för foldrar?

Förutom Uv-lackering på hela ytan kan du välja mellan blankt eller matt bestruket papper. Ett stort urval av förädlingar är möjligt, särskilt med de enkelfalsade, vikta korten. Här kan du välja mellan cellofanering, UV-beläggning och Soft-Touch-cellofanering.

Våra perforerade foldrar representerar något helt annat. I dessa foldrar är den sista sidan perforerad i ett falsveck, vilket gör det möjligt att enkelt separera denna sida. Använd perforerade foldrar för reklamkampanjer med separata kuponger eller svar vid lotterier.
Registrera dig
Glömt lösenordet
Upprätta nytt kundkonto
Ange din E-postadress
Ange ditt lösenord
Nytt hos ONLINEPRINTERS? Registrera nu
Kontrollera din E-postadress
Efter en framgångsrik autentificering får du en länk, som gäller i 1 timme och ytterligare anvisningar för att återställa ditt lösenord via e-post.
Ange din E-postadress
Ange ditt lösenord
Upprepa lösenordet
Vi använder de uppgifter du har tillhandahållit för att skapa ett kundkonto, samt att verkställa din beställning. Om du har köpt en produkt, kan vi sedan via e-post skicka rekommendationer om liknande produkter till dig. Om du inte vill ha det, meddela oss detta eller klicka på avregistrera-knappen i e-postmeddelandet. Mer information finns i Dataskydd.
Har du redan ett kundkonto? Till registrering