bild av
Beställning: Klimatneutral tryckning | Onlineprinters
Över 1 miljon nöjda kunder
Gratis leverans
Snabbtryck & expressleverans

08 55 11 49 47   Må-fr 8-18:00

BESTÄLLNING: KLIMATNEUTRAL TRYCKNING

Vid produktionen av trycksaker går det visserligen inte helt att undvika CO2-utsläpp, men dessa utjämnas på andra ställen. Vi är medvetna om detta ekologiska ansvar. Därför har vi i samarbete med klimatskyddsspecialisten ClimatePartner utökat vårt engagemang för miljöskydd och skapat en möjlighet att trycka klimatneutralt.

Hur kan jag trycka klimatneutralt?

Det är enkelt: I beställningsproceduren väljer du bara med ett musklick alternativet ”Klimatneutral produktion” under punkten ”Betalning/Leverans“; klimatskydd har aldrig varit enklare! CO2-mängden för din tryckbeställning beräknas automatiskt och tillägget går direkt in i ett klimatkompensationsprojekt som du väljer. De genomsnittliga merkostnaderna uppgår bara till cirka 0,7 procent på beställningsvärdet och visas klart och tydligt.

Vad får jag ut av det?

Med klimatneutralt tryck övertar du aktivt ansvaret för vår natur och lämnar ett bidrag till miljöskyddet. Och det kan du väldigt enkelt visa för dina kunder, medarbetare eller partners: Omedelbart efter beställningen kan du ladda ner ett individuellt PDF-certifikat med ditt namn, information om beställningen och den kompenserade CO2-mängden, som på ett tydligt sätt visar ditt bidrag till klimatskyddet. Dessutom skapar vår etikettgenerator, utan kostnad, din individuella klimatskyddsetikett med ett unikt identifikationsnummer som du kan integrera i dina tryckfiler innan uppladdningen - på begäran till och med med QR-kod.

Hur fungerar klimatneutral tryckning?

För varje enskild tryckbeställning med det valda alternativet ”Klimatneutral produktion“ kommer de CO2-utsläpp som uppstår att kompenseras individuellt. Detta fungerar genom att den mängd drivhusgas som släpps ut genom din tryckbeställning kompenseras i ett klimatkompensationsprojekt. Ditt bidrag stödjer det av dig valda projektet för aktivt miljöskydd och därigenom återställs klimatbalansen. 

För närvarande kan du fritt välja mellan tre olika klimatskyddsprojekt. Det spelar ingen roll om du väljer att stödja skyddandet av skogar i Moçambique, vattenkraft i Indonesien eller vindenergiprojekt i Turkiet: Du övertar därigenom ansvaret för naturen och förbättrar ditt CO2-”fotavtryck”.

Vad har vi uppnått hittills?

Sedan vi började kunna trycka klimatneutralt i vårt onlinetryckeri, väljer mellan fem och sex procent av kunderna i Europa detta miljövänliga tryckalternativ varje månad. Bara under år 2013 hanterades flera tusen tryckbeställningar på ett klimatneutralt sätt. Det motsvarar CO2-utsläpp från cirka 1 000 nya småbilar, som kör 8 400 km vardera.