bild av
CO2-neutral leverans
Över 1 miljon nöjda kunder
Gratis leverans
Snabbtryck & expressleverans

08 55 11 49 47   Må-fr 8-18:00

CO2-neutral leverans

Vi skickar årligen mer än en miljon paket till våra kunder i hela Europa, det motsvarar ungefär två paket per minut. 

Med vår transportleverantör DPD har vi en partner som anser att miljöskydd är lika viktigt som vi gör. DPD transporterar varje enskilt paket CO2-neutralt. En klimatneutral transport uppstår genom interna åtgärder för att minska CO2-utsläppen och en kompensation för de kvarvarande utsläppen genom ett samarbete med CDC Climat. Förutom en minskning av strömförbrukningen i de egna depåerna och användning av el- eller biogasfordon, stödjer DPD genom handeln med utsläppsrätter exempelvis ett nationellt biogasanläggnings-program i Kambodja.

Transportförpackningar

För transporterna använder vi uteslutande licensierade, återvinningsbara förpackningsmaterial. För alla våra tryckprodukter använder vi individuellt tillverkade kartonger, som är så små som möjligt, för att hålla nere vikten på förpackningen så mycket som möjligt. 

Företaget Hein Verpackungen GmbH är vår partner när det gäller kartongförpackningar. De tillverkar kartonger och betalar motsvarande avgifter till RESY GmbH. RESY garanterar den totala avfallshanteringen och materialåtervinningen av alla transportförpackningar och ytteremballage av papper och papp som är märkta med RESY-symbolen. RESY-symbolen visar att specifikationerna för transportförpackningar är uppfyllda i enlighet med förpackningsförordningen. Förpackningar för kuvert levereras direkt till oss från papperstillverkaren. Därigenom är det papperstillverkaren som är OEM-tillverkare, som betalar in de fastställda avgifterna till de behöriga myndigheterna.

Retur av förpackningar

Vi ger våra kunder möjlighet, att utan kostnad lämna tillbaka kartongerna till oss eller lämna dem till vår avfallshanteringspartner. Vi har gett företaget Rudolf Fritsche GmbH i uppdrag att ta hand om returerna av våra miljövänliga förpackningar. Våra kunder kan utan kostnad lämna de tomma förpackningarna på mottagningsstället hos ”Rudolf Fritsche GmbH“ på Steinbühlstr. 5 i D-91301 Forchheim eller utan kostnad hos Onlineprinters GmbH, Rudolf-Diesel-Str. 10 i D-91413 Neustadt a. d. Aisch.