bild av
IT: Klimatneutral onlinebutik | Onlineprinters
Över 1 miljon nöjda kunder
Gratis leverans
Snabbtryck & expressleverans

08 55 11 49 47   Må-fr 8-18:00

IT: KLIMATNEUTRAL ONLINEBUTIK

Ingen onlinebutik fungerar utan ett kraftfullt datacentrum med servrar, nätverksteknik och klimatanläggningar, som ser till att alla apparater har rätt drifttemperatur. Detta förbrukar mycket energi och leder till CO2-utsläpp. 

Även här är Onlineprinters en föregångare: Tack vare vår butikssystempartner WEBSALE och klimatskyddsspecialister från ClimatePartner drivs alla onlinebutiker inom Onlineprinters GmbH klimatneutralt. 

Det innebär att WEBSALE till 100 procent kompenserar alla CO2-utsläpp som uppstår genom driften av vårt butiksdatacentrum, den egna kontorsbyggnaden och alla firmabilar, genom ett certifierat klimatskyddsprojekt. 

Det klimatskyddsprojekt som WEBSALE stödjer försörjer hushållen på landsbygden i västra Kenya med nya vattenfilteranläggningar. Vattenfiltren drivs utan elektricitet och gör att den energiintensiva kokningen av vattnet blir överflödig. Förbränning av stora mängder ved kan därigenom undvikas, och därmed också de motsvarande utsläppen av drivhusgaser. Dessutom förbättras tillgången till rent dricksvatten genom detta projekt och livskvaliteten för deltagarna i projektet ökar. 

Med hjälp av ett vattenreningsverk kan en familj med upp till fem medlemmar få tillgång till färskt dricksvatten. Bara genom kompensationsmängderna från WEBSALE kunde man på ett år installera cirka 50 vattenreningsverk och därigenom fick 250 personer tillgång till rent dricksvatten.